Galerii: Matti Miliust saatis viimsele teekonnale paarsada leinajat

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstikoguja Matti Milius (10. november 1945 – 3. juuni 2015) läks täna Tartu Pauluse kirikust oma viimsele maisele teekonnale. Leinatalitust pidanud õpetaja Arne Hiob meenutas, et samas kirikus oli Matti ristitud ja sama kiriku kooris oli laulnud tema ema Linda.

Õpetaja Hiobi sõnul oli Matti siiras boheemlane, lõputult hea südamega inimene, kes talle oli paar korda tunnistanud, et ta ei ole eriti usklik, aga siiski luges õhtuti meieisapalvet.

Matti Milius nägi puusärgis välja väga kena – pöetud habeme ja korraliku soenguga. Valget särki ehtis punane väikeste mustade ruutude ja lilledega lips.

Leinatalitusel osales paarsada Matti Miliuse tuttavat, sõpra ja sugulast. Nende hulgas oli kunstnikke ja kunstiajaloolasi, galeriste ja kunstipedagooge, prosaiste, luuletajaid ja kirjanduskriitikuid, fotograafe, muusikuid, õpetlasi ja näitlejaid, arste, bukiniste ja bibliofiile, ärimehi ja boheemlasi. Lillede ja pärgade hulgas oli Tartu kunstnike liidu ja Eesti kunstnike liidu pärg.

Viimse pilgu heitsid lahkunule enne kirstukaane kinnitamist tema kihlatu Renna Ali ja vend Guido Milius.

Kiriku ees ootas Matti Miliust must matuseauto, et sõidutada teda perekonna hauaplatsile Pauluse kalmistul.

Peielaud oli kaetud Emajõe kaldapealsel Kikerkohvikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles