Bussipaviljon roostes, sõiduplaan vana

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringteel oli veel üleeile üleval sõiduplaan, mis kehtis 7. juunini. Sõiduplaani vahetamist takistas rooste.
Ringteel oli veel üleeile üleval sõiduplaan, mis kehtis 7. juunini. Sõiduplaani vahetamist takistas rooste. Foto: Kristjan Teedema

Läinud esmaspäevast hakkas Tartus kehtima suvine busside sõiduplaan, kuid peatustest võib leida veel vanu, eelmisest sügisest pärinevaid ajatabeleid.

Tartu ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona tõdes, et probleem on ja see puudutab Ringtee peatusi, mis jäävad Idaringtee esimese ehitusala piiresse ehk siis Võru tänavast Turu tänavani.

Linn tema sõnul midagi ette võtta ei või, sest neis peatustes olevatel bussiootekodadel on garantiiaeg ja teabestende peab avama ehitaja. «Mina või sina ei või minna stendi avama,» ütles Oona.

Kinni roostetanud

Idaringtee ehitusküsimusi linnavalitsuse poolt kureerinud Andres Pool selgitas, et probleemiga on tegeldud ja peatöövõtjaga ühendust võetud. Et aga ahel töö tegeliku tegijani on pikk, on ka aega läinud rohkem. Igal juhul oli Pooli sõnul peatöövõtja läinud neljapäeval välja käinud veksli, et eilse esmaspäeval pidi kõik korda saama.

Milles siis ikkagi asi?

On selgunud, et uued bussiootekojad, millel augustis saab täis kaks aastat ja mis on garantii all, on rooste läinud, iseäranis roostes on infostendid, mille raamistik on pigem roostepruun kui must. Vähe sellest – need on nii kinni roostetanud, et ettenähtud viisil neid lahti saada pole võimalik. Vägivalda ja kangi kasutades sattuks aga garantii kehtivus kahtluse alla.

«Millegipärast, kas tuule mõjul või muul põhjusel on kinni need, mis on leivakombinaadipoolsel küljel, need ei tule lahti,» sõnas Pool.

Tõesti, teisel tänavapoolel onväljas uued, veel pleekimata sõiduplaanid ja näha oli õlitamise jälgi. Ka roostet.

Pool rääkis, et maikuisel ülevaatusel sai kirja, et bussiootekojad tuleb puhastada ja värvida, siis oli öeldud, et juulis teevad, aga juulini see asi ei kannatanud.

Tänaseks korras?

Idaringtee selle ehitusala peatöövõtja oli Nordecon. Nordeconi projektijuht Kristjan Toome ütles kirjalikus kommentaaris, et tellija ja järelevalvega oli garantiiülevaatus mai keskel. Ülevaatusel selgus, et on vaja üle värvida bussiootekodade infokastikeste metallraamid, kuna need roostetavad.

Toome sõnul on kokkulepe, et töövõtja teeb selle ära hiljemalt 1. augustiks. Ta lisas, et töövõtja aitab Tartu linnavalitsusel ka avada bussiootekodade metallraamid, et vahetada sõiduplaane. See peaks tema sõnul ära tehtama hiljemalt teisipäevaks.

Tegelikult ei olnud ka täna ehk kolmapäeva lõunaks edusamme, nii tõdes Oona.  

Praegu on kokku lepitud ootekodade korrastamine, aga mitte väljavahetamine. «Eks see õnnetus on, aga niisugune elu meil on,» ütles Pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles