Galerii: kunstitudeng kujundas ümber spordimaja fuajee

Kui spordisaale on sihtasutus Tartu Sport aegade jooksul ikka uuendanud, siis spordiga vähem seotud ruumide remondiks raha tihti napib. Kui panna aga kokku idee, vajadus ja heade toetajate abi, võib teha imesid.

Täna avati pidulikult Turu tänava spordihoone uuendatud fuajee. Ruum, mis seisis samasuguses olukorras 1974. aastast, mil spordihoone ehitati. Nüüd on uue kuue saanud ruumi seinad ja ka põrand.

Kujunduse autor on Tartu kõrgema kunstikooli tudeng Merili Sulg, kes kaitses teosega kolmapäeval oma lõputöö. Mis hinde ta selle eest saab, selgub reede õhtul, kuid ta avaldas Tartu Postimehele oma veendumust, et läbi ta ei kukkunud ja hinne peaks tulema positiivne.

Lõputöö pealkiri on «Kõrgemalt, täpsemalt, ilusamalt» ning see vahendab motiive vehklemisest, pallimängudest, iluvõimlemisest ja jooksust.

Lõputöö juhendaja on Madis Liplap, kelle kinnitusel sai ettevõtmine alguse oktoobrikuus, mil Tartu Sport pöördus kõrgema kunstikooli poole. Kool korraldas kavandite konkursi ning usaldas fuajee Merili Sule kätte. Liplap leidis veel, et kunstiteos võib ka ajas muutuda. Arvestades Tartu vehklejate hiljutist saavutust, võiks seintele maalida juba ka hõbemeldalid.

Uudse ja keskkonnasõbraliku bio-epokatte kinkis spordihoonele Soome firma Nanten Coatings. Vajaliku värvi annetas aga Värvikeskuste Grupp OÜ.

Lisaks olid abiks Tartu kutsehariduskeskuse õpilased, kes aitasid praktika raames värvida 43 meetri pikkust koridori.

Tagasi üles