Pere Leib jäi testturniiril kolmandaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev. Taamal Andres Toobal.
Tartu Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev. Taamal Andres Toobal. Foto: Margus Ansu

«Täit selgust meeskonna löögijõust veel ei saanud, kuna palju prooviti uusi mehi,» ütles Pere Leiva võrkpallimeeskonna mänedžer Martin Jürgenson. «Eesmärk oli anda kõigile mänguaega.»




Nädalavahetusel Premium 7 Cupil ei saanud täisjõuga kaasa lüüa siiski kaks meest. Taavi Nõmmistu käis just mandlioperatsioonil, Siim Enne­­muist aga tegi kaasa vaid esimese mängu.

Tartu Pere Leiva selle hooaja esimene mäng oligi võidukas, kui Premium 7 Cupil alistati TTÜ tulemusega 3:0. Turniiri avapäeva teises mängus alistas Riia Lase Pärnu 2:1. Kolmandas kohtumises võitis Pärnu TTÜ 2:1.

Hädas rünnakuga

Õhtu viimases mängus tuli Pere Leival alla vanduda Riia Lasele 1:2. Kodumeeskond oli hädas rünnakuga. 74 rünnakust tuli 27 punkti, eksimusi kogunes 22. Kahvatult mängis Pere Leiva võõrmängija Zlatko Pulko, kes esimeses mängus oli kodumeeskonna resultatiivseim. Nüüd panustas mees vaid kolm punkti ja kamaluga eksimusi.

Teisel päeval pidi ka TTÜ tunnistama lätlaste paremust (0:3). Ehkki kaotati Riia Lasele, säilis Pere Leival ka turniiri üldvõidu võimalus. Pärnu tulnuks alistada 3:0 ja siis oleks punktide lugemiseks läinud.

Paraku alistas Pärnu viimases kohtumises Pere Leiva 2:1 ja seega olid punktid ja geimid mõlemal meeskonnal võrdsed. Punktide suhe oli Pärnul parem, mis andis neile teise koha Pere Leiva ees. TTÜ jäi neljandaks. Pre­mium 7 Cupi võitis Riia Lase.

«Oli helgeid momente ja ka muret tekitavaid momente,» iseloomustas Jürgenson. «Palju on uusi mehi ja koostöö veel ei klapi.»

Sloveen sõitis koju

Premium 7 Cupiga lõppes ka Zlatko Pulko katseaeg. Klubi otsustas meest mitte palgata, sest treeningud ja eelkõige turniiril mängitud kolm kohtumist näitasid kätte Pulko kitsaskohad. Eelkõige jäi mees hätta servi vastuvõtuga. Seda ei suutnud ta kompenseerida ei rünnaku ega serviga.

Peatreener Rainer Vassiljev ütles, et ootas võõrmängijalt selgelt rohkem. Kui välismaalane tahab võõrsil mängida, siis peab ta Eesti meestest parem olema. Zlatko katseaeg seda aga ei kinnitanud ja mees saadeti koju.

Schenkeri liiga stardib 16.-17. oktoobril, kui Pere Leib kohtub võõrsil Daugavpilsi ja Lase meeskonnaga. Tartus mängitakse 23.-24. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles