Kõrvalhoone põleng ohustas kortermaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leegid. Illustreeriv foto.
Leegid. Illustreeriv foto. Foto: Pm

Tartumaal põles eile hilisõhtul maha kõrvalhoone, mille põleng sai eeldatavalt alguse mootorsae ketist lennanud sädemest.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel saabus väljakutse 11. juunil kell 21.21 Vara valda Mustametsa külla. Päästjate saabumise ajaks põles kõrvalhoone (9 x 18 m) lahtise leegiga ja oli osaliselt sisse varisenud. Ohus oli läheduses asuv kahekorruseline kortermaja.

Päästjad asusid kaitsma maja ning kustutama kõrvalhoonet. Kuna hoones oli nii heinu kui ka küttepuid, kuiva sõnnikut ja prahti, kulus selle lahti harutamiseks ja kustutamiseks palju vett ja aega.

Hoones peeti ka kitsi, kuid õnnetuse hetkel olid loomad karjamaal. Päästetööde juht selgitas välja, et üks elanikest oli teinud kõrvalhoone juures koristustöid ja tükeldanud mootorsaega vanu laudu ja muud puitmaterjali. Saagimisel lõikas ta oma sõnul ka naeltesse ja sealt lennanud säde võis olla tulekahju tekitajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles