Rahva surve tõstis Pühajärve koolijuhi tagasi ametisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miia Pallase
Miia Pallase Foto: Kunnar Rüsülainen

Otepää vallavanem Andres Visnapuu ennistas Pühajärve põhikooli direktori Miia Pallase tagasi tööle. «Viisin selles asjas läbi väga põhjaliku analüüsi ning leian, et antud hetkel on see ainuõige lahendus,» sõnas Visnapuu.


Pallase vallandas Visnapuu eelkäija vallavanema toolil Aare Matt, heites volikogus opositsiooniridadesse kuuluvale koolidirektorile ette vajakajäämisi rahade kasutamises. Pallase omakorda oli viidanud puudujääkidele valla hariduselu juhtimises.

Tüli sai alguse juulikuus, mil Otepää vallavalitsus kaalus võimalust jätta Pühajärve põhikoolis 1. klass avamata. Pallase võitles oma kooli säilimise eest. Pärast vallandamist hakkasid põhikoolis käivate õpilaste vanemad koguma allkirju Miia Pallase toetuseks. Nõuti, et Otepää vallavalitsus loobuks plaanist põhikool sulgeda.

Paari nädala eest Otepää uueks vallavanemaks tõusnud Andres Visnapuu otsustas taastada endise olukorra. Miia Pallase naaseb tööle alates 11. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles