Linna plaan vihastab taksojuhte

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus on taksojuhte palju, aga tööd liiga vähe. Kui linn hakkab nõudma juhtidelt uuemaid autosid, tuleb juhtide sõnul kas sõiduhinda tõsta või amet maha panna.
Tartus on taksojuhte palju, aga tööd liiga vähe. Kui linn hakkab nõudma juhtidelt uuemaid autosid, tuleb juhtide sõnul kas sõiduhinda tõsta või amet maha panna. Foto: Kristjan Teedema

Kui seni on Tartu taksojuhid suuremate vastuseisudeta linna kehtestatud nõuded vastu võtnud ja nendega kohanenud, siis äsja volikokku saadetud eelnõu, milles nõutakse kõigilt tulevikus uuemate autode ostmist, ajab roolikeerajatel harja punaseks.

Esimesed Euro 5 standardile vastavate mootoritega masinad tulid müügile 2010. aastal. Lõviosa Tartu taksonduses kasutatavatest autodest on vanemad ja vastavad Euro 4 standardile. Eelnõu järgi ei tohi 1. oktoobrist ükski uus takso vastata madalamale normile kui Euro 5. Praegu sõitvad juhid peavad oma autod välja vahetama kolme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles