Neli sõpra võtsid ette napsutegemise

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napsumeistrid Martin Maatee (vasakult), Silver Koppel ja Andres Paaver kinnitavad, et siider Kratt ei jää kindlasti nende viimaseks tooteks. Pildilt puudub neljas meister Mihkel Ristimäe.
Napsumeistrid Martin Maatee (vasakult), Silver Koppel ja Andres Paaver kinnitavad, et siider Kratt ei jää kindlasti nende viimaseks tooteks. Pildilt puudub neljas meister Mihkel Ristimäe. Foto: Margus Ansu

Eelmisel aastal mõtlesid sõbrad Andres Paaver ja Martin Maatee, et hakkaks õige ise viskit või kalvadost tegema. Noormehed said aga peagi aru, et viskitegu nõuab suuremaid teadmisi ja kalavadost ei tohigi seaduse järgi Eestis teha. Soov ise alkoholi valmistada viis neid esialgu siidri tegemiseni.

Kui siider lõpuks vaatides oli, mõtlesid noormehed, et teeks juba rohkem, kuid mõnest muust õunasordist. Neljal sõbral, kes nimetavad oma ettevõtmist Peninuki napsukojaks, sai mai lõpus valmis kolm tuhat liitrit õunasiidrit Kratt, mis mahutati 7500 pudelisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles