Tartu festivale tunnustati Euroopa kvaliteedimärgisega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengipäevade võistlus Karsumm.
Tudengipäevade võistlus Karsumm. Foto: Kristjan Teedema

Tartu festivalid Prima Vista ja Tartu tudengipäevad pälvisid Euroopa kvaliteedimärgise ning EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Eesti festivalikeskuse, kultuuriministeeriumi ja Euroopa komisjoni tunnustuse. Hindamiskriteeriumideks olid rahvusvaheline haare, kogukondlik kaasatus ja kunstiline kvaliteet.

«Festivalid teevad Tartu turundamisel ja maine kujundamisel tänuväärset tööd,» kinnitas Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Katriin Fisch-Uibopuu. «Nii tudengipäevad, rõhutades ülikoolilinna omapära, kui ka Prima Vista, viidates tekstide, lugemuse, loomingulisuse, aga ka laiemalt nõudliku ja haritud publiku olemasolule Tartus, on tunnustuse ja toetuse ära teeninud,» märkis Fisch-Uibopuu.

Eestist said EFFE kvaliteedimärgise 24 festivali. 2016. aasta lõpuni kehtiv kvaliteedimärgis omistati järgnevatele Eesti festivalidele: Arvamusfestival, Birgitta festival, Disainiöö, Eesti muusika päevad, HeadRead, Jazzkaar, JJ-Street Baltic Session, Juu Jääb, Klavessiinifestival, Leigo järvemuusika, Notafe, Pimedate ööde filmifestival, Priit Pärna animafilmifestival, Prima Vista, Pärnu filmifestival, Pärnu muusikafestival Järvi akadeemia, Rapla kirikumuusika festival, RäimeWest, Seto Folk, Tallinna kammermuusika festival, Tallinn Treff festival, Tartu tudengipäevad, Viljandi pärimusmuusika festival ja Viru Folk.

Esmakordselt väljavalitud festivalid lisatakse kataloogi, mis on laialdaselt kättesaadav üle Euroopa nii paberil kui digitaalsel kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles