Põllumajandusmuuseumis tuleb üleriigiline masinapäev

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusmuuseumis korraldatakse laupäeval, 13. juunil suur masinapäev "Mehed ja masinad".
Põllumajandusmuuseumis korraldatakse laupäeval, 13. juunil suur masinapäev "Mehed ja masinad". Foto: Margus Ansu

Ülenurmel tegutsev põllumajandusmuuseum ootab laupäeval, 13. juunil tehnikahuvilisi oma aurumasina, maamootori, traktori ja muu vanatehnikaga 5. üleriigilisele masinapäevale «Mehed ja masinad».

Kell kümme algaval masinapäeval saab üle vaadata igal võimalikul viisil kohale jõudnud vanatehnika (autod, mootorrattad, võrrid, jõumasinad ja muu tehnika), nende juures kogemusi jagada ja neid ka hinnata.

Kell 11.30 tehakse kokkuvõte põllumajandusmuuseumi korraldatud omavalmistatud traktorite kogumisvõistlusest ja tutvustatakse kogutud tehnikat.

Keskpäeval esitletakse värskelt trükist ilmunud esimest omavalmistatud traktorite, masinate ja maamootorite kogumikku, mille koostas Peeter Böckler.

Päeva teises pooles saavad autasud parimad vanatehnika taastajad. Vanade masinate kõrval on väljas ka nüüdisaegne tehnika.

Koos masinapäevaga peetakse Ülenurme mõisa suurt vanavaralaata. Avatud on põllumajandusmuuseumi ekspositsioonid ja mitmesugused töötoad.

Külastajaid sõidutab Tartust Ülenurmele ja Tartusse tagasi uunikumbuss Ikarus Lux, mis väljub Vanemuise alumisest parklast kell 9.45 ja põllumajandusmuuseumist Tartusse kl 15.30

Sissepääs muuseumi piletiga (perepilet 8, täiskasvanud 4 ning õpilased, pensionärid ja üliõpilased 2 eurot, alla 8-aastased lapsed tasuta).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles