Google´i auto jäädvustas Tartus tegutseva tänavakunstniku

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps on jäädvustanud Kairo mullu juulis tänaval maalimas.
Google Maps on jäädvustanud Kairo mullu juulis tänaval maalimas. Foto: Repro

Supilinlasest tänavakunstnik Kairo, kes ütleb enda kohta naivistlik kunstnik ja kelle mitmeid töid saab vaadata ka Tartu ja teistegi linnade roostetanud elektrikappidel ja mõnes muus räämas kohas, on jäänud oma tegevuses üle kogu maailma vaadeldavaks.

Kui heita pilk Google Mapsis aadressile Kroonuaia 42, Tartu, on teisel pool teed Kloostri 14 maja seina ääres redelil maalimas neiu, kes ongi Kairo. Kloostri tänava poolsed tööd valmisid tal mullu aprillis Supilinna päevade ajal, Kroonuaia tänava pool joonistamas tabas teda Google´i auto juulis.

Kui virtuaalselt läheneda majale kesklinna poolt, on näha kunstnikku tänavanurgal kükitamas. Samalaadses asendis on ta ka Emajõe poolt lähenemisel. «Ma olin seal terve päeva ja nii jäingi kaht moodi pildi peale,» ütles ta.

Kairo on näinud Google´i tänavavaadetes küll imelikke inimesi erilistes poosides, relvadega vehkijaid ja prostituute, aga seni mitte ühtegi kunstnikku maalimas.

Tänavuste Supilinna päevade ajal joonistas Kairo Oa ja Marja ristmiku lähedal ühele väiksele veevärgikapile Supilinnas. «See oli illegaalne töö,» meenutas ta. «Samal ajal tuli veevärgist kaks töötajat ja nad jäid minuga üsna pikalt vestlema. Neile täitsa meeldis ja nad arvasid, et ma peaksin ka kapi teisele poole midagi joonistama. See ei olnud küll öeldud nende firma positsioonilt, aga inimlikul tasandil oli seda tore kuulda.»

Üks värskeimaid Kairo töid, mis näeb välja nagu ärtu emand, katab Viljandis osaliselt ühe elektrialajaama varem soditud seina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles