Piirissaarele sõidavad talgulised

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised võtavad Piirissaarel käsile paviljoni ja piknikukoha, mis on võssa kasvanud.
Talgulised võtavad Piirissaarel käsile paviljoni ja piknikukoha, mis on võssa kasvanud. Foto: Margus Ansu

Kui seni on Piirissaare rahvas kevaditi ise oma kodusaart koristanud, siis eeloleval laupäeval sõidab neile esimest korda appi ka abivägi mandrilt.

«Sellist asja pole Piirissaarel tõesti tehtud, et võõrad tulevad sinna talgutele,» ütles Piirissaare vallavanem Liina Miks.

Täna lõunaks oli Piirissaare heakorratalgutele end kirja pannud paarkümmend inimest, kuid nimekiri pole suletud, kõik vabatahtlikud on oodatud.

«Aga palun end kindlasti talgujuhi juures registreerida, siis tean, kui palju suppi pean abilistele keetma,» märkis vallavanem.

Talgulised võtavad käsile vallamaja naabruses oleva piknikukoha ja velskripunkti ümber kasvava võsa. «Seal ootab päris suur töö,» ütles Liina Miks. «Võsa on kõvasti ja paviljonil tuleb mõned mädanenud lauad uute vastu vahetada.»

Kui talgulistel jaksu jätkub, saab vähemalt osa võsast maha ka kohaliku kaupluse ja vana kultuurimaja ümbrusest.

Vallavalitsus otsib talguteks välja kõik tööriistad, kuid talgujuht Külli Kell soovitas tulijatel võimalusel ka ise võtta kaasa võsa vastu tõhusaid töövahendeid. Kindlasti tasub talgulistel töötades silmad lahti hoida, sest ootamatult välja ilmuvaid nastikuid on Piirissaarel palju.

Talgulised saavad objektile Laaksaare sadamast laupäeva, 13. juunil kell 9 väljuva reisiparvlaevaga Koidula. Töö algab kell kümme ja kestab seni, kuni jaksu jätkub.

Vabatahtlikud võivad end Piirissaare heakorratalgutele registreerida aadressil kylli.kell@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles