Jõuluvanad mõõtsid Tartu linna hoolikalt üle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käes mõõdulindid ja märkmepaber, takseeris seltskond jõuluvanasid täna tähelepanelikult Tartu linnatänavaid. Mõõtu võeti detsembri alguseks kavandatud suurürituse jaoks - jõuluvanade juubelikonverentsiks, mis leiab esmakordselt aset Tartus.


«See linn meile sobib,» tõdesid punakuued. Küll aga oli habemikel varuks nii mõnigi jahmatamapanev linnaplaneerimisalane ettepanek. Nimelt mõõtsid nad kõige hoolikamalt Tartu Ülikooli sambaid. «Siia tuleb jõuluvana postkontor,» kinnitas jõuluvanade ninamees.

Ei saa jõuluvanadele nii ambitsioonikat plaani pahaks panna. Ega sedagi, et ülikooli keeltemaja on neil plaanis kasutusse võtta kingitustelaona.

Ehkki täpsemad läbirääkimised seisavad veel ees, sõlmiti Tartu raekoja ees koostöölepe linnapea Urmas Kruusega, et kõik vajalik õigeks ajaks tehtud saaks.

Suurt konverentsi pidama kogunevad Eestimaa jõulutaadid, -memmed ja päkapikud Emajõelinna 4. ja 5. detsembril. Selleks ajaks on oodata ka uhket jõuluvanade ja jõulusõidukite paraadrongkäiku. Kokkusaamine päädib advenditule süütamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles