Noor mees sattus Emajõel uppumisohtu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad ja kiirabi aitasid jões hulpinud noormehe kaldale ning meedikud kontrollisid tema tervist.
Päästjad ja kiirabi aitasid jões hulpinud noormehe kaldale ning meedikud kontrollisid tema tervist. Foto: Risto Mets

Esmaspäeva õhtul kutsuti päästjad Tartu kesklinna Emajõe äärde, sest jões siples inimene.

Väljakutse Atlantise ja Võidu silla vahelisele kaldapealsele saabus kell 17.20. Esialgsetel andmetel hüppas noormees vette veemõõdusamba juures ning püüdis ujuda üle jõe. Keset vetevooge sattus ujuja aga ühtäkki raskustesse. Atlantise ees asuvalt laevalt visati talle päästerõngas. Lisaks hüppas üks inimene vette ja läks noormehele appi.

Peagi kohale jõudnud päästjad aitasid abivajaja ja appitõttaja kaldale. Kiirabibrigaad mähkis alajahtunud mehe ümber termoteki ning ujuja juhatati kiirabiautosse.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul oli see juhtum justkui halb näide alanud päästeameti kampaaniast, millega kutsutakse üles takistama mistahes vahenditega purjus sõpra vette minemast. Pole teada, kas noormehe tegevust nägid pealt ka tema sõbrad, kuid appi tõtanud päästjad viitasid, et abivajaja oli joobekahtlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles