Vanemuine alustab «Heliseva muusika» proove

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel on pärit Kapa Rocki kodust ehk Kohilast.
Birgit Õigemeel on pärit Kapa Rocki kodust ehk Kohilast. Foto: Teater Vanemuine

Teisipäeval algavad Vanemuise teatris  Richard Rodgersi kuulsa muusikali «Helisev muusika» proovid. Esietenduse annab teater 27. novembril.


Muusikali peaosa laulavad Hanna-Liina Võsa või Birgit Õigemeel. Viimase jaoks on see esimene suur muusikaliroll, vahendas teatri pressiesindaja.

Teistes osades astuvad lavale Jüri Lumiste või Raivo E. Tamm, Eva Püssa või Siiri Koodres, Maarja Mitt või Liisa Pulk, Karmen Puis või Silvi Vrait, Külliki Saldre või Kais Adlas, Raivo Adlas, Jaan Willem Sibul, Karol Kuntsel või Rasmus Kull ning hulk toredaid laululapsi.

Eestis tuuakse see muusikal lavale juba kolmandat korda. Vanemuise lavale jõuab lugu esmakordselt.

Teatrijuht Paavo Nõgene sõnul on maailma muusikaliklassikas mõned nimetused, millest ei saa üle ega ümber ja mis muudavad iga soliidse muusikateatri repertuaari väärikalt värvikaks. Teiste seas ka «Helisev muusika».

Etendust hakatakse mängima Tartus Vanemuises ja Tallinnas Solarise kontserdisaalis. Eestikeelsel etendusel on kasutuses inglise- ja soomekeelsed subtiitrid.

«Heliseva muusika» lavastusmeeskonda juhib Ain Mäeots, muusikajuht ja dirigent on Tarmo Leinatamm, kunstnik Riina Degtjarenko (Eesti Draamateater), kostüümikunstnik Gerly Tinn, koreograaf Antton Laine (Soome), valguskunstnik Palle Palmé (Rootsi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles