Tartu rikkalik tammetõrusaak rändab Elistvere asukate kõhtu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomapargi asukate talvemoon - tammetõrud.
Loomapargi asukate talvemoon - tammetõrud. Foto: Sille Annuk

Hiljutiste Tammelinna ja Tähtvere linnaosapäevadel korjasid tartlased Elistvere loomapargile mullusest ligi kaks korda rohkem tammetõrusid. Loomapargile anti üle 3,5 tonni loomade ninaesist.


Tõrukogumise eestvedaja Tiigi seltsimaja projektijuht Tiina Konsen tõstis esile Tähtvere lasteaia lapsi, kes korjasid vanemate ja õpetajate abiga 977 kilo tõrusid.

«Väga tublid olid ka Kannikese lasteaia lapsed ja esmakordselt osalenud Piilupesa ja Pääsupesa lasteaedade mudilased ning Tamme gümnaasiumi ja Kroonuaia kooli õpilased ning Konguta kooli loodusringi noored. Tublid tõrukorjajad olid ka Katoliku koolist, Kristlikust põhikoolist ja Miina Härma gümnaasiumist,» märkis Konsen pressiteate vahendusel.

Peredest tõid suuremaid koguseid Alakivi-Kelus, Matson, Kurina ja Mooses, sõpruskondadest Külli Birnbaum ja Anne-Ly Paabu ning Karl-Erik Kirs ja
Mattias Reinula.

«Üks südikamaid tõrude korjajaid oli 70-aastane Vilma Arst-Rebane, kes osales kogumiskampaanias nii Tammelinna kui Tähtvere päevadel ja korjas ühtekokku sama palju kilogramme tõrusid kui endal eluaastaid,» ütles Konsen.

Elistvere asukatele korjasid tänavu tõrusid viie lasteaia mudilased, viie kooli ja ühe loodusringi õpilased, kaheksa sõpruskonda, 46 peret ja 14 üksikisikut.

Elistvere loomapargi direktor Sirje Saul märkis, et täna on saabumas veel umbes tonni jagu tõrusid Veeriku koolist. «Tänavu on tõrusid hea korjata, need on ilusad ja suured,» tõdes Saul. Väiksemaid kotikesi toovad lastegrupid pea igal nädalal.

Sauli sõnul jätkub juba kogutud tammetõrudest loomapargi elanikele talveks kõhutäidet piisavalt. Mullu talletati sahvritesse umbes neli tonni tõrusid. Ära kulusid nad kõik. Üle jaanuari neid aga eriti hoida ei saa, sest tamme annid muutuvad liiga kõvaks ning loomad ei taha neid enam.

Tõrudega maiustavad vahelduseks nii põdrad kui karu ja teisedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles