Tartlased äratavad endas ettevõtjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus pakub võimalust oma teadmised raha teenima panna.
Ettevõtlus pakub võimalust oma teadmised raha teenima panna. Foto: Toomas Huik

«Mingil määral on ärivaist ja ettevõtlikkus kaasa sündinud,» tõdes Tartu linna ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau. «Kuid neid omadusi annab ka arendada ning seda ettevõtlusnädal teebki.»


Tartu ettevõtlusnädal pakub tänasest reedeni ligi 3000 tartlasele võimalust otsida endas ettevõtjat või siis arendada eneses juba leitud ettevõtjat. Ettevõtlusnädala sisu on mitmekesine: üritused katavad teemasid alates finantsjuhtimisest ja maksundusest ning lõpetades brändingu, loovuse ja disainiga.

Eelregistreerimise põhjal on kõige populaarsemad üritused Blumenau andmeil just edasijõudnute koolitused, näiteks finantsjuhtimise koolitus ettevõtete juhtidele. Aga ka enamiku teiste ürituste kohtade piirarv on Blumenau jutu järgi juba täis.

Tartus tänavu kuuendat korda toimuva ettevõtlusnädala teemaks on sel korral koostöö. «Kuigi sageli on koostöö edu võtmeks, ei ole see alati lihtne ega eestlasele eriti omane tegutsemisviis,» põhjendas ettevõtlusnädala peateema valikut abilinnapea Karin Jaanson.  

Malle Blumenau ütles, et ettevõtlusnädala mõju on raske mõõta, kuid ettevõtlikku ellusuhtumisse ja init­sia­tii­vi­kusse panustavad ettevõtlusnädalad kindlasti. «Ettevõtlikkust toetavast keskkonnast kasvavadki lõpuks ka ettevõtjad välja,» nentis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles