Tartus tuleb teistkordselt värvipulbrijooks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta värvipulbrijooks Wow Run.
2014. aasta värvipulbrijooks Wow Run. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval stardib Tähtvere spordipargist värvipulbrijooks, ametliku nimega Wow Run. Tegemist on viie kilomeetri pikkuse jooksuüritusega, mille teeb omanäoliseks pulbervärvide kasutamine.

Homme kell 15 liigub üle pooletuhande osavõtja Tähtverest mööda Emajõe alleed Vabaduse sillani ja tagasi puhkeparki. Iga kilomeetri järel visatakse osavõtjaid loodussäästlike pulbervärvidega, mis on kergesti eemaldatavad ja mahapestavad nii riietelt kui ka jalanõudelt. Rada saab läbida nii joostes kui ka kõndidest.

Korraldaja Otto Fomotškini sõnul pole värvipulbrijooks võistlus, kus peab ilmtingimata aega võtma ja kohti jagama, vaid eesmärgiks on liikumisele meelelahutuslikult läheneda.

Värvipulbrijooks on inspireeritud traditsioonilisest India pidustusest Holi, mida tuntakse ka värvide festivalina. Mullu toimus Wow Run Eestis esimest korda ja sellest võttis osa paarsada inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles