Maadlejad kogusid Hackenschmidti turniiri eel võistluskogemusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maadluspoisid Põlva turniiril.
Tartu maadluspoisid Põlva turniiril. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel peetakse Tartus maaülikooli spordihoones Georg Hackenschmidti mälestusvõistlusi, mis toob kokku nii Eesti kui lähiriikide parimad kreeka-rooma maadlejad.

Võistluste algus on kell 12 ning lisaks täiskasvanutele, juunioritele ja kadettidele maadlevad kuni 13-aastased poisid ja tüdrukud ning parimad selguvad naistemaadluses. Enne seda käisid aga Tartu maadlejad vormiteravust kontrollimas erinevatel võistlustel.

Rahvusvaheliste üliõpilasmängude raames Leedus Kaunases peetud kreeka-rooma maadlusturniiril sai kuldmedali EMÜ SK esindaja Kaarel Maaten. TÜ ASK maadleja Magnus Piirits lisas sellele teisegi esikoha, teatas maadlustreener Voldemar Press.

Põhjamaade meistrivõistlustel olid tartlastest medalivõitja Hardo Toots (3. koht). Sama koha sai naistemaadluses Anette Traks, Liis Järvamägile kuulus aga hõbemedal.

Põlva lahtistel vabamaadlusevõistlustel esindasid Tartumaad Kalev/Englas kreeka-rooma maadlusstiili harrastajad, kuid ka vabamaadluse köögipool pole hakkajatele poistele tundmatu.

Daniel Jeremejev maadles võidukalt kolm eelringi. Finaalis oli vastane omas stiilis maadeldes siiski temast parem. Hõbemedali võitis, samuti kolme võiduga finaali jõudnud, Karlis Ander All.

Max Hristjuk sai avakohtumises taas vastaseks meie ja ka rahvusvahelistel maadlusturniiridel sageli võitjaks osutunud Juhan Kristjuhani. Jälle oli ta kindlas eduseisus ja vastast seljatamas, aga kogenum poiss vingerdas ennast peale ning tartlane maadles läbi lohutusringi end kindlalt pronksmedalile. Pronksmedaliga lõpetas turniiri ka, tänavu tartlastest ehk enim mitmesugustel turniiridel osalenud, Ülenurme gümnaasiumi õpilane Georg Kristerson.

Press lisas veel, et Tartu maadlejatest Eesti meister Silver Tõgen on arvatud Euroopa mängudel osalevate sportlaste nimekirja kuni 75 kg kaalukategoorias. Kaugem eesmärk on osalemine MMil, kus saavad osaleda vaid Euroopa mängudel võistelnud maade esindajad. Kuna ka olümpial on kavas vaid kuus kehakaalu,siis on EMÜ SK sportlasel motivatsiooni küllaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles