Kogukonnahoov ärkab taas ellu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 37 parkimisalast on saanud suveajaks kogukonna- ja kultuurihoov. Pildil Uue Õue üks eestvedaja Karmen Otu ja Genklubi programmijuht Ahto Külvet.
Lai 37 parkimisalast on saanud suveajaks kogukonna- ja kultuurihoov. Pildil Uue Õue üks eestvedaja Karmen Otu ja Genklubi programmijuht Ahto Külvet. Foto: Margus Ansu

Genialistide klubi ja Uue Teatri vahelisel alal on talguid peetud mai algusest. Sügisest kevadeni tegutseb õueala parklana, kuid praeguseks on sellest saanud kogukonnahoov Uus Õu, mis avab täna kolmanda hooaja. 

Kogukonnahoov on juunist septembrini avatud viis päeva nädalas ehk teisipäevast laupäevani pakub Uus Õu mitmekesist programmi. Kui parasjagu kultuuriprogrammi pole, saab hoovis sõprade-tuttavatega aega veeta või näiteks võrkkiiges raamatut lugeda.

Teemapäevad

Uue Õue eestvedaja Karmen Otu sõnul on sel hooajal proovitud nädal teemade kaupa ära jagada, kuid ainult kolmapäevad on muutuvad. Järgmisel kolmapäeval toimub näiteks tantsutrenn. Otu ütles, et kindlasti on plaanis suve jooksul ka luuleõhtuid ja toidukultuuride tutvustusi, mis olid eelmisel aastal populaarsed. Ta lisas, et teemapäevi täiendavad enamasti kontserdid või DJd.

Koostöös pinksiklubiga Metsvint saab tänavu kogukonnaõu oma pinksilauad ja iga nädal võib oodata turniire. Teisipäev ja neljapäev hakkavadki olema pinksipäevad. Genialistide klubi programmijuht Ahto Külvet arvas, et rõhk pole niivõrd spordil, kuivõrd sotsiaalsel tegevusel, mis inimesi liidab. «Ma polnud enne pinksiusku, aga eelmisel aastal toimis see väga hästi ja tõmbas palju rahvast kaasa,» sõnas ta.

Reedeti saab osa elava muusika kontsertidest, mis on tasuta, ja laupäevi juhatavad sisse lastehommikud, kus kõige pisematele pakutakse meeleolukat programmi ja värskeid pannkooke. Nädala lõpus hakkab õues avalikke salvestusi ja muusikat pakkuma Generaadio.

Ettepanekud teretulnud

Kogukonna õue on oodatud kõik inimesed olenemata vanusest. Külveti sõnul on teretulnud ka kõikide külastajate ettepanekud: kui kellelgi on midagi erilist või huvitavat, mida näidata või rääkida, on Uus Õu just selle jaoks. Näiteks möödunud esmaspäeval, kui kultuurihoov polnud veel ametlikult avatud, oli tänavakarneval: peale paarisaja osaleja olid kohal ka tänavamuusikud ja tuletantsijad.

Uue Õue hooaja avamine Lai 37 hoovis

Täna

  • 19 DJ-d
  • 20 Edmund Hõbe (live)
  • 21 Argo Vals (live)

Homme

  • 12 lastehommik Ahhaa teadusratta ja pannkookidega
  • 13 täika ja pinksiturniir
  • 21 EIXD (live)

Lisainfo: facebook.com/Uus6u

2014. aasta kaasava eelarvega sai kogukonnahoov endale uued kõlarid, puldi ja mikrofonid, sellel hooajal võetakse need esimest korda kasutusele. «Uus tehnika on naabritesõbralikum: heli on rohkem suunatud ega tekita palju müra,» märkis Karmen Otu.

Muusika lõpeb hoovis enne öörahu. «See pole ööklubi, vaid kultuuri- ja kogukonnahoov. Programm on läbi mõeldud ning teeme nii, et kõigil oleks hea olla,» lisas Külvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles