Tartu mehed korraldasid üleriigilise vanameeste kokkutuleku

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameeste kokkutuleku üks osa oli pillimäng ja ühine laulmine.
Vanameeste kokkutuleku üks osa oli pillimäng ja ühine laulmine. Foto: Erakogu

Tartu seeniormeesteklubi Kodukotus president Kalev Jahnson andis teada üleriigilisest meesteklubide kokkusaamisest, mis leidis aset 28. mail Lagedil Eesti vabadusvõitluse muuseumis ja selle ümber pargis.

«Kokku sõitis meid sinna 134 nooruslikku vanameest,» sõnas Jahnson uhkelt.

Tulijaid oli kolmest Tallinna klubist ehk Nõmme vanameeste klubist, Haabersti Mehed 65+ klubist ja Kristiine Väärikate Meeste klubist, samuti Haaslava meesteklubist, Viimsi meesteklubist Rannamees ja Viimsi boolinguklubist, Kehtna valla Seakõrva Ordu klubist, Hiiumaa Pühalepa vanameeste klubist ja Viljandi vanaisade klubist

Kokkutuleku lipu heiskamise au anti kolmele mehele, kelle seas oli ka 90-aastane tartlane Einar Kuusik.

Vabadusmonumendi juures süütas igavese tule Eesti vabadusvõitluse muuseumi asutaja Johannes Tõrs koos Tartu klubi presidendi Kalev Jahnsoniga.

Üks sõnumeid, mis Tartu mehed kokkutulekul edasi andsid, oli see, et riigi eakaid mehi võiks esindada meesteklubide liit, kes võtaks oma hooleks ka järgmiste ühiste sündmuste korraldamise.

Kokkutulek kulges edasi nii, et vanamehed tutvusid ümberkaudse Külma pargi ja muuseumiga ning tegid tankiga T-34 proovisõitu.

37 meest katsetasid noolemängu ja seitse võistkonda pidasid maha petangiturniiri. Kehtna mehed mängisid pilli ja esinesid lauludega, ilm oli ilus ja kõigi meeleolu täiuslik.

Tartu seeniormeesteklubi hooaja viimane kokkusaamine leiab klubi presidendi Kalev Jahnsoni sõnul aset 17. juunil kell 12 Staadioni tänav 48 majas.

Selleks päevaks on lubanud külla tulla Seakõrva Ordu klubi Kehtna vallast ja pakkuda muusikalist külakosti. Autasustatakse lõppeva hooaja spordialade võitjaid, tähistatakse klubi vanima liikme Raimond Kääriku 95. sünnipäeva ning peetakse silmas teisigi juuni- ja juulikuu sünnipäevalapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles