Linnapea andis Austraalia ettevõtjale üle Tartu Tähe

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas aplodeerib pärast Tartu Tähe üleandmist Karl Treffnerile, kes oli tulnud seda Vilde lokaali vastu võtma koos abikaasa Leenaga.
Tartu linnapea Urmas Klaas aplodeerib pärast Tartu Tähe üleandmist Karl Treffnerile, kes oli tulnud seda Vilde lokaali vastu võtma koos abikaasa Leenaga. Foto: Margus Ansu

Hugo Treffneri gümnaasiumis käis täna Austraalia ettevõtja Karl Treffner (88) abikaasa Leenaga. Direktor Ott Ojaveer oli kohtumisele kutsunud kooli vilistlaskogu. Veel rohkem vilistlasi ja õpetajaid ootas tund hiljem kaht Austraalia eestlast Vilde lokaalis, kus Tartu linnapea Urmas Klaas andis Karl Treffnerile üle Tartu Tähe.

Aumärgi pälvis Karl Treffner juba veebruaris 2014 selle eest, et on tosin aastat toetanud ühtekokku mitmesaja tuhande euroga Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilaste ja õpetajate koolitamist ja silmaringi avardamist. Mullu veebruaris ei saanud ta tulla Tartu Tähte vastu võtma, nüüdse tuleku ühendas ta Nõmmel elava venna külastamisega.

Aastal 1941 koos isa ja ema ning viie õe-vennaga Eestist Saksamaale sõitnud Karl Treffner konstrueeris ja ehitas hiljem koos vendadega Austraalias penoplasti tootmise ja lõikamise masinaid, mida nad on müünud ja üles pannud mitmel pool maailmas. Üheskoos omandasid nad tehaseid mitmel pool Austraalias. Nüüd juhib Sydneys firma peakontorit Karl Treffneri vennapoeg, kuid ta ise käib samuti jõudumööda ametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles