Tartu linn ja kohvikud sõlmisid hea tava kokkuleppe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvikud Tartu Raekoja platsil.
Välikohvikud Tartu Raekoja platsil. Foto: Kristjan Teedema

Et arendada kohvikukultuuri ning parandada heakorda ja turvalisust Tartu südalinnas, sõlmisid linnavalitsuse ja kohvikute esindajad täna keskpäeval hea tava kokkuleppe.

Hea tava kokkuleppega liitudes näitab ettevõte oma soovi anda panus Tartu linna hoidmisse puhta ja mainekana, toetab seda avalikult ning on teistele ettevõtetele eeskujuks, rääkis linnapea Urmas Klaas. Kokkuleppes kinnitavad ettevõtete omanikud, et instrueerivad ja kontrollivad oma töötajaid, hoiavad korras tänavaruumi, jälgivad oma klientide käitumist ja turvalisust.

Muu hulgas tähendab see seda, et umbjoobes inimestele alkoholi ei müüda ning kohvikud peavad kinni välikohvikute sulgemise kellaaegadest, täpsustas meer.

«Nii tõestavad ettevõtjad, et hoolivad mitte üksnes heast klienditeenindusest, mis toob ettevõttele otseselt kasumit, vaid ilmutavad ka vastutustunnet meie ühise linnaruumi ja elukeskkonna suhtes, olles linnale heaks koostööpartneriks,» rääkis Klaas.

Leppega ühines täna 11 Raekoja platsil, Rüütli ja Küüni tänaval tegutsevat ettevõtet ning sellega saab liituda ka tulevikus. Liituda ei soovinud kaks ettevõtet.

Klaas leidis, et kõige paremini peavad need lepped, mis on sõlmitud aumeeste mängu põhimõttel. Lepe on tema hinnangul vajalik eelkõige pikka perspektiivi silmas pidades - edu pant on keskkonda ja linna külalisi väärtustav tegevus.

Lisaks täna leppega liitunutele on avaldanud soovi hea tahte lepinguga ühineda veel firmasid. Neile avab linnavalitsus veebikülje.

Hea tahte lepinguga liitunud ettevõtted:
Cafe Truffe, Yakuza Sushi Bar, Vein ja Vine, Shooters Tartu, Ruunipizza, Balkan, Taverna, Pierre, Atlantis, Lõvisüdame kohvik ja Meat Market.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles