Bluusimehed käisid Riias naabritega suhteid arendamas

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Emajõe Bluusi ajal juunis 2012 heiskas festivali ansambleid klubi Trehv laval sisse juhatanud Jaan Habicht klubi külge hiigelsuure pluusi. Tänavune Emajõe Bluus, mis on bluusiühingu Baltic Blues Brotherhood asutajaliige, toimub Antoniuse õues 14. juunil.
Esimese Emajõe Bluusi ajal juunis 2012 heiskas festivali ansambleid klubi Trehv laval sisse juhatanud Jaan Habicht klubi külge hiigelsuure pluusi. Tänavune Emajõe Bluus, mis on bluusiühingu Baltic Blues Brotherhood asutajaliige, toimub Antoniuse õues 14. juunil. Foto: Margus Ansu

Riias toimunud Balti bluusikonverentsi raames astus Kalnciema kvartali vabaõhulaval üles kaks Tartu bändi: duo Andres Roots & Andres Mikk ning Rockhound. Konverentsi eesmärk oli  arendada Eesti, Läti, Leedu ja Poola festivalikorraldajate ja bluusimuusikute vahelisi suhteid ning parandada kontserdiinfo levikut.

Konverentsil otsustati asutada uus rahvusvaheline bluusiühing Baltic Blues Brotherhood.

«Balti bluusivennaskonna esmaseks eesmärgiks saab olema siinsete muusikaürituste promomine naaberriikides, üle riigipiiride ja keelebarjääride,» märkis Andres Roots. «Selle tarvis plaanitakse luua ka eraldi veebiportaal, kus kogu info oleks kättesaadav nii eesti, läti, leedu, poola, vene kui inglise keeles.»

Konverentsil oli juttu veel bändivahetusest festivalide ja riikide vahel, samuti Balti bluusiauhindade süsteemi väljatöötamisest.

Festivalidest on sel suvel ees näiteks Bliuzo Naktys Leedus, Suwalki Blues Poolas, Sigulda Blues Lätis, Pärnu bluusipäevad ning Augustibluus Haapsalus. Tartu bluusifestival Emajõe Bluus, mida veab Rockhoundi trummar, kirjanik Heiki Vilep, toimub tänavu 14. juunil Antoniuse õues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles