Rootsi turiste kostitatakse kiiksuga kohtades

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi lossi mõisateenijate vahakujude seltsis võib veeta meeleoluka õhtu.
Alatskivi lossi mõisateenijate vahakujude seltsis võib veeta meeleoluka õhtu. Foto: Margus Ansu

Kummituslik õhtusöök, viisata Venemaale, ööpäev vähekindlustatud suures peres – need on vaid mõned kiiksuga turismielamused, millest on Rootsi turistidel võimalik Tartumaal ja Lõuna-Eestis osa saada.

Eesti inimesed tegid Rootsi turistidele kiiksuga turismielamusi kogunud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) 233 omapärast pakkumist erinevatest piirkondadest.

Tartus pakutakse näiteks võimalust olla jälle päevake tudeng – kaardi järgi saab seigelda erinevate õppehoonete vahel ning  maadelda näiteks heebrea keele süntaksiga või aidata tudengisatelliidil paremini universumit avastada.

Tartumaal oodatakse Rootsi turiste Alatskivi lossi kummituslikule õhtusöögile mõisateenijate vahakujude seltsis, Peipsiääre vallas tegutsevasse Voronja galeriisse või jalgrattaga Sibulateel vändates Peipsi-äärset kanti avastama. 

Võrtsjärvel saab sõita kalepurjekaga või ja maailmast äralõigatuna ööbida parvsaunal.     

Võrtsjärve ääres Vehendis asuvas järvemuuseumis on aga võimalik suures ringakvaariumis koos kaladega ujuda. Ringi pikkus on 18 meetrit, akvaariumi sügavus 90 sentimeetrit.

Isemoodi ja veidraidki elamusi on kogu Lõuna-Eestis küllaga. Näiteks võivad turistid käia viisata Venemaal. Selleks viiakse nad bussiga mööda teed läbi nn Saatse saapa, mis on Eesti territooriumile sopistuv Venemaa ala. Et tee viib sealtkaudu Eesti külla, on lubatud sealt peatumata läbi sõita. Ligi kilomeetrisel teelõigul võib näha ka Vene relvastatud piirivalvureid.

Vastuvõtt vähekindlustatud suure pere kodus näitab külalistele Eesti elu teise nurga alt ning annab võimaluse selle pere toimetamistes terve ööpäeva osaleda.

Rootsi turistid on oodatud ka tallu sulaseks, kartuleid võtma, seenele, täiskasvanute pioneerilaagrisse ning lambatallu ja kitselüpsi töötuppa.

EASi turismiarenduskeskuse Skandinaavia kampaaniate projektijuht Katrina Sokk ütles, et üle Eesti pakutud kiikusuga turismielamuste ideed olid väga head ning suur osa neist viiakse ellu.

Saadetud ideede hulgast valib EASi turismiarenduskeskus välja ligi sada elamust, mida sel suvel ja sügisel rootslastele pakkuda. Igast maakonnast nopitakse välja vähemalt kolm ideed.

Kiiksuga turismielamusi saab lähemalt uurida aadressilt http://epic.puhkaeestis.ee/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles