Lapsed tulevad täna õue õppima

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäev Tartus.
Lastekaitsepäev Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Täna tähistatakse kesklinnas lastekaitsepäeva, mis seekord kannab pealkirja «Õues õppida on mõnus!». Küüni tänava ja Vabaduse puiestee vahel pargis on avatud üle saja õpitoa, kus saab nii sportida, meisterdada kui ka mängida.

Kell 9.20 alustab Raekoja platsil regilaulu õpituba. Üheskoos lauldakse lastekaitsepäev avatuks ja suundutakse koos naksitrallide Muhvi, Sammalhabeme ja Kingpoolega rongkäigule Vabaduse puiesteele.

Tänavuse lastekaitsepäeva märk on sinine kass, mis sümboliseerib mängulisust ja fantaasiarohkust, mida on kõikides lastes. Üheksasada last on meisterdanud endale sinise kassipoja, mis pärast rongkäiku asetatakse raekoja ette kassipessa.

Mitmesugused maailmad

Terve päeva on kaubamajast Raekoja platsini avatud maailmad: teatri-, tervise-, linnajuhtide-, liiklus-, muusika-, kunsti-, pärimus-, teadus-, tantsu-, toidukunsti-, mängu-, lugemis- ja loovus-, seiklus-, töö-, spordi- ja loodusmaailm.

Lastekaitsepäeva peakorraldaja on Lille maja noortekeskus. Keskuse direktor Hele Riit-Vällik rääkis, et see päev pakub õpitube, mida saab nautida ringi käies ja vaadates, kuid samas on ka võimalus joosta, ronida ja mängida.

Näiteks teatrimaailmas saavad lapsed vaadata telgis etendusi. Samal ajal on Riit-Välliku sõnul kaubamaja ees suur ala, kus saab tennist mängida ja spordiala lähemalt tundma õppida.

Õpitu kinnistamine

Tartu kaubamaja on esimesest kolmanda korruseni aga kõik teadusmaailma käes, seal on esindatud nii Ahhaa keskus kui ka Tartu ülikooli teaduskool.

«Kõik tegevused on selleks, et valmistada lapsi suveks ette ja samas kinnistada ka koolis õpitut,» lausus Riit-Vällik.

Tänavuse lastekaitsepäeva sündmused kesklinnas lõppevad kell 15.

Tund hiljem stardib juba kümnendat korda kontorirottide kilomeetripikkune võidujooks Tartu Rat Race, mille start ja finiš on Raekoja platsil. Tänavu toetatakse selle jooksuga Tartu andekate laste huviharidust.

Kell 14 oodatakse aga kuni 3. klassi õpilasi kaubamaja parki Hiirtejooksule.
----------------------

Lastekaitsepäev

1. juuni sündmused kesklinnas

• Kell 9.30 rongkäik Raekoja platsilt.

• Kell 10–15  avatud mitme-sugused maailmad.

• Kell 14 Hiirtejooks lastele.

• Kell 16 kontorirottide jooks Rat Race.

• Rohkem infot leiab

Lille maja kodulehelt

www.lille.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles