Eesti heliloojate festival hakkab selleks korraks lõppema

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elleri muusikakooli Tubina saal avati mullu sügisel.
Elleri muusikakooli Tubina saal avati mullu sügisel. Foto: Margus Ansu

Eelmisel reedel Tallinnas ja Tartus alanud 14. Eesti heliloojate festival jõuab lõpule homme. Jäänud on veel vaid mõni kontsert Emajõelinnas. Täna kell 17 saab Elleri muusikakooli Tubina saalis kuulata kontserti «Tubin ja Tartu vaim».

Festivali veebisaidi www.composer.ee andmeil esinevad tänasel kontserdil Tubina saalis (Lossi 15) Iris Oja (hääl), Virgo Veldi (saksofon), Kadri-Ann Sumera (klaver), Johan Randvere (klaver) ja Berk Vaher (vahetekstid).

Eduard Tubina ja Eduard Oja teoste kõrval on kavas Heino Elleri «Männid» ja Jaan Räätsa «Pala kadentsiga», mõlemad on Märt-Matis Lille seade esiettekanded. Esitusele tuleb ka Tauno Aintsi «Palvetav ema» muusikalisest suurvormist «Lauritsa lubadus». Kontsert tähistab Tubina ja Oja 110. sünniaastapäeva ning Eesti Heliloojate Liidu 90. aastapäeva.

Kontserdil «Zoom Kozlova-Johannes» täna kell 20 Tartu Jaani kirikus esitab ansambel U: Ivan Fedele, Tõnis Kaumanni (esiettekanne), Tatjana Kozlova-Johannese ja Age Veeroosi (esiettekanne) teoseid. Pärast kontserti algab «Ööülikooli» saate avalik salvestus Tatjana Kozlova-Johannesega.

Sandra Sillamaa magistrikontsert «100 torupilli» toimub täna kell 22 Genialistide klubis (Lai 37 taga). Kontserdil kõlab muu hulgas helilooja Märt-Matis Lille uus, Sandra Sillamaale mõeldud teos, mille ta kirjutas torupillile ja teistele rahvapillidele ning elektroonikale.

Eesti heliloojate festivali lõpetab reedel kell 22 Genialistide klubis «Nüüdiskunstide öö». Kavas on Tatjana Kozlova-Johannese multimeediaetenduse «Betweenland» uue versiooni esiettekanne. See on 45-minutiline teos, mis püüab panna kuulaja viibima otsekui kahe aegruumi vahele. Elektroakustilisele muusikale lisandub lõiguti koha peal mängitud heli ja valgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles