Tartu uuendab Tamperega koostöölepet

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tamperre visiidile sõitnud Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Tampere linnapea Timo P. Nieminen allkirjastavad reedel kahe linna vahelise koostööprotokolli aastateks 2011-2012.


«Ülikoolilinnadel Tartul ja Tamperel on suhteliselt sarnased probleemid ja eesmärgid, mistõttu on mõtete ja kogemuste vahetamine mõlemale poolele kasulik. Linlastele kvaliteetse elukeskkonna loomine ja säästlik majandamine on praegu ühed olulisemad teemad,» teatas Kruuse pressiesindaja vahendusel.

Soome kõige kiiremini kasvava linna kogemustest on Tartul Kruuse arvates kindlasti mõõtu võtta. Kuna nii Tartut kui Tamperet läbivad raudteed ja veekogud, siis leidub ka sarnaseid probleeme transpordikorralduses ja linnaplaneerimises.

«Muljet avaldas see, kuidas Tampere linn suudab oma ajaloolised hooned täita kaasaegsete funktsioonidega - majad ei jää tühjaks,» kõneles nähtust samuti Tamperes viibiv abilinnapea Raimond Tamm.
 
Üle lahe sõitis ka abilinnapea Vladimir Šokman, kes külastas Tampere hoolekandeasutusi.

1992. aastal sõlmitud Tartu ja Tampere vahelist sõpruslinnade lepingut uuendatakse iga kahe aasta tagant koostööprotokollide kaudu. Seni on kahe linna vahel olnud tihedamad suhted kultuuri ja linnamajanduse valdkondades ning infotehnoloogia alal. Uute koostöösuundadena järgnevaks kaheks aastaks märgitakse homme allkirjastatavas protokollis tõhusamat koostööd linnade säästliku majandamise erinevates valdkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles