Waldorfgümnaasium avab uues majas linlastele uksed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool müüs oma Kreutzwaldi 64 asuva endise peahoone Tartu waldorfkoolile.
Eesti Maaülikool müüs oma Kreutzwaldi 64 asuva endise peahoone Tartu waldorfkoolile. Foto: Kristjan Teedema

Aasta alguses Kreutzwaldi tänavale maaülikooli endisesse peahoonesse kolinud Tartu waldorfgümnaasium tähistab sel nädalal oma 25 sünnipäeva. Terve nädala vältavad üritused päädivad avatud uste päevaga.

Kooli hoolekogu teatel annavad peonädalal osa tunde kooli vilistlased ja lapsevanemad ning kogu koolielu on tavapärasest rikkam. Ürituste põhipäev on laupäev, 23. mai, mil külalistele on avatud kogu koolimaja. Võimalus on vaadata ruume, õpilastööde näitust, avatud on kohvik ja õpetajate müügilett. Samuti saavad huvilised kuulata Godi Kelleri loengut „Kas waldorfpedagoogika on kaasaegne?“.

Järgneb kontsert, kus esinevad kõik klassid. Päeva lõpetab koolipere peoõhtu, kuhu on oodatud õpilased alates seitsmendast klassist, vilistlased, kõik endised, praegused ja tulevased lapsevanemad, endised ja praegused õpetajad ja kooli töötajad.

Veerand sajandit tagasi otsustasid lapsevanemad asutada Tartus waldorfkooli ning 1. septembril 1990 alustas kooliteed esimene klass.  Praegu õpib Tartu waldorfgümnaasiumis  250 õpilast.

Kooli pidajaks on MTÜ Tartu Vaba Waldorfkooli Selts, kelle liikmeteks on kooli lapsevanemad ja õpetajad. Seltsi juhatuse liige Mati Valgepea meenutas, et kool rajati waldorfpedagoogikast innustunud lapsevanemate ja õpetajate heast tahtest. 25 aasta jooksul on kool kasvanud ja muutunud, kuid koos tegutsemise soov pole kadunud. "Kasvav õpilaste arv ja uus koolimaja annavad võimaluse uuteks arenguteks,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles