Kohus asus Puurmani veetülis ettevõtja poolele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: Toomas Huik

Ringkonnakohus tunnistas õigustühiseks Puurmani vallavolikogu otsuse, millega lõpetati mullu detsembris koostöö endise vee-ettevõtjaga. Lisaks sellele tuleb vallal katta enda ja ettevõtte kohtumenetluses tekkinud kulud.


Kohtuotsusest nähtub, et Puurmani vald lõpetas mullu detsembris ühepoolselt koostöö senise vee-ettevõtja Veemajanduse OÜga ning määras uueks operaatoriks AS Emajõe Veevärgi. Kaks aastat varem vee-ettevõtjaks määratud Veemajanduse OÜ palus seepeale hinnata vallavolikogu otsuse õiguspärasust halduskohtul.

Halduskohus jättis kaebaja soovi rahuldamata, sest leidis, et vahepeal on vallavolikogu andnud Veemajanduse OÜ kasutada olnud torustikud ning muu vara üle Emajõe Veevärgile. Viimasel oli aga õigusemõistja arvates voli kasutada saadud vara oma äranägemise järgi ning asuda soovi korral vee-ettevõtjaks.

Ringkonnakohus tühistas esmaspäeval varasema halduskohtu otsuse ning rahuldas Veemajanduse OÜ taotluse, tühistada vallavolikogu otsus, millega määrati Puurmanis vee-ettevõtjaks Emajõe Veevärk. Kohtukolleegium tuvastas nimelt, et 2007. aastal Puurmaniks veevärki haldama kutsutud firmaga sõlmiti tähtajatu leping ning selle ühepoolne lõpetamine ei ole õiguslikult põhjendatud. Vaidlustatud haldusaktist ei nähtu, mis põhjusel haldusakt on vastu võetud, seisab kohtuotsuses.

Otsust tehes tuvastas kohus ka selle, et ehkki vallavolikogu oli andnud veevärgi varad üle Emajõe Veevärgile, ei saanud volikogu määrata viimast vee-ettevõtjaks, kuna eelmise operaatoriga oli leping korrektselt lõpetamata.

Veel mõistis ringkonnakohus Puurmani vallavolikogult Veemajanduse OÜ kasuks välja kohtumenetluses kantud kulud summas 24 824 krooni. Puurmani vallavolikogu ja Emajõe Veevärgi menetluskulud jäeti nende endi katta.

Osapooled võivad 27. septembri otsuse peale esitada kassatsioonkaebuse otse riigikohtule 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles