Ülikooli peahoones tuleb remont

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Juulis Tartu ülikooli peahoone esimesel korrusel algava remondi tõttu viiakse tänavu mujale nii suvine vastuvõtt kui ka sügisene õppeaasta avaaktus.

Tegemist ei ole väga suurte töödega, kuid need tuleb ära teha, sest päästeamet tegi vastava ettekirjutuse, rääkis ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel. Peamiselt puudutab välja kuulutatud ehitushange esimesele korrusele pikkadesse koridoridesse automaatsete tulekindlate uste paigaldamist. Praegu ei ole koridorides üldse uksi, täpsustas Pagel.

Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo inspektorid tegid hiljuti ülikoolile ettekirjutuse, milles nõutakse üht evakuatsioonipääsu lisaks, evakuatsiooniteede valgustamist ning suluseid ehk uksi. Ettekirjutuse täitmiseks anti tähtaeg 31. detsember 2015.

Et uste ja valgustite tööks on vaja elektriühendust, freesitakse seintesse kaablikanalid, mis tuleb hiljem sulgeda. Kuna pahteldatud kohad võivad hiljem jääda näha, värvitakse koridoride ja fuajee seinad üle. Turvauksed on varem paigaldatud maja põhjapoolsesse tiiba.

Teiseks suuremaks tööks on peasissekäigu põrandaplaatide vahetus. Need on kulunud ja vajunud. «Ei näe enam hea välja,» põhjendas Pagel. Remont algab ülikooli peahoones plaanide järgi juulis ja kestab oktoobrini.

Suviseid sisseastujaid ootab ülikool kõrvalasuvas Jakobi 2 majas, täpsustas Tartu ülikooli pressiesindaja Virge Tamme. Juba aastaid eelistavad paljud tudengikandidaadid sisseastumiskonkursile registreeruda aga hoopis infosüsteemis SAIS, ise kohale tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles