Botaanikaaed võõrustab kolleege teistest Läänemeremaadest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli botaanikaaeda külastavad 30. septembrist 3. oktoobrini Balti mere äärsete riikide botaanikaaedade esindajad, et arutada muu hulgas botaanikaaedade rolli kliimamuutuste jälgimisel.


Rahvusvaheline seminar «Stategies and Develeopment of Botanical Gardens around the Baltic Sea» on juba neljas omataoline kohtumine, mis toob nii Tartusse kui Tallinnasse külalisi kümnest riigist ja 20 botaanikaaiast ümber Balti mere, vahendas Tartu Ülikooli pressitalitus.

Seminari temaatika jaotub kuude sessiooni, mis hõlmavad ettekandeid ja diskussioone botaanikaaedade osast looduslike ja kultuurtaimede kaitsel, kliimamuutuste jälgimisel, elurikkuse säilitamisel, iluaianduse ja loodushariduse edendamisel, aednike koolitamisel, andmepankade korrastamisel ning rahaliste vahendite hankimisel.

Lisaks tutvutakse põhjalikult nii TÜ kui Tallinna botaanikaaedade tegevusega.

Külalistel on võimalik vaadata TÜ botaanikaaia näitust «Elurikkus Ledebourist tänaseni», mis on pühendatud Tartu Ülikooli professori, botaanikaaia direktori  C.F. Ledebouri 225. sünniaastapäevale ja ÜRO poolt välja kuulutatud rahvusvahelisele elurikkuse aastale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles