Maailma kõrgeim puithoone võtab ilmet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norras Bergenis kerkiv maailma kõrgeim puitmaja nägi täna veebikaameras välja selline.
Norras Bergenis kerkiv maailma kõrgeim puitmaja nägi täna veebikaameras välja selline. Foto: Kodumaja AS

Tartus Kodumaja AS tehases valmistatud korterid Norras Bergenis maalilise Damsgårdssundeti fjordi äärde kerkinud Puu nime kandva maailma kõrgeima puitelamu jaoks on on sisuliselt paigas, elanikud saavad sisse kolida aasta lõpus.

«Veebikaamerast paistab, et paar ruumielementi on veel neljateistkümnendale korrusele üles tõstmata,» ütles täna hommikul Kodumaja ASi juhatuse esimees Lembit Lump.

Kodumaja tütarfirma Kodumajatehase AS alustas 51 meetri kõrguse ja 14-korruseline Puu ehitusmoodulite ehk korterite ja maja teiste osade tootmist mullu septembris.

«Korterid ja muud ruumid on nüüd valmis ja paigas, hoone valmib selle aasta lõpus,» märkis Lembit Lump.

Kodumaja ehitas sellesse majja 62 korterit, trepikojad, üheksandale korrusele ühise spordisaali, terrassid 13. ja 14. korrusele, puidust liftišahti ning muud abiruumid. Kahetoalised korterid on 43-ruutmeetrised ja kolmetoalised 64–66-ruutmeetrised.

Seni on maailma kõige kõrgem puithoone Austraalias Melbourne’is. See 32 meetri kõrgune Forte nime kandev maja valmis 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles