Abikaasa surmanud endine abipolitseinik palub leebemat karistust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Aasta eest Põlvamaal Ahja vallas Akste külas armukadedushoos abikaasa maha lasknud endine abipolitseinik Kunnar Kusma taotleb teise astme kohtult enda karistuse leevendamist. Kui kohus peab tema taotlust põhjendatuks, võib tema vanglas viibimise aeg oluliselt lüheneda.


Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm kinnitas, et süüdistatav Kunnar Kusma (38) taotleb kaitsja vandeadvokaat Anu Pärteli vahendusel tänavu mais Tartu maakohtus mõistetud karistuse tühistamist ning enda süüdi mõistmist provotseeritud tapmises.

Tänavu 24. mail tunnistas kohus mehe süüdi tapmises ning karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Provotseeritud tapmise paragrahvi alusel ehk tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundis toime pandud tapmise eest süüdi mõistes on karistus aga kergem, ulatudes ühest kuni viie aastani.

Tartu ringkonnakohus teeb oma otsuse teatavaks 28. oktoobril.

Süüdistuse järgi tulistas Kusma eelmise aasta 10. oktoobril enda kodus Põlvamaal Ahja vallas Akste külas armukadedusest tingituna neljal korral revolvrist oma abikaasat, põhjustades viimase surma. Tulistamise ajal viibisid kodus ka kolm alaealist last, kes pärast esimesi laske majast põgenesid.

Vahetult pärast sündmust helistas Kusma ise politseisse ja teatas, et pani toime kuriteo.

Kohus karistas Kusmat veel ka sellega, et pärast vangist vabanemist ei tohi ta viie aasta vältel soetada ega omada relva ja laskemoona. Samuti konfiskeeriti Kusmalt talle kuulunud revolver.

Varem kriminaalkorras karistamata Kusma on avaldanud oma teo pärast puhtsüdamlikku kahetsust. Samas ei tuvastanud esimese astme kohus, et Kusma oleks teo toime pannud äkki tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles