Kammersari elas läbi stiilimuutuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri algus toob kaasa kammermuusikasarja Senza Sordino uue hooaja. Sari on läbi elanud stiilimuutuse, sest lisaks klassikale kõlab nüüd ka muud muusikat.


Avakontsert on rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril kell 18 Tartu raekoja saalis. Trio koosseisus Oleg Pissarenko (pildil, kitarr), Jaak Lutsoja (akordion) ja Taavo Remmel (kontrabass) mängib Oleg Pissarenko loomingut.

Senza Sor­dino sarja juhib Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli kontserdiosakonna juhataja Merle Kollom. «Kaasatud on Eestis kõrgelt tunnustatud solistid, kes on läbi aastate Tartus tegutsevate muusikutega edukalt koostööd teinud,» ütles ta.

Sarja esimene hooaeg algas tänavu 30. märtsil. Ühtekokku on kõlanud 13 kontserti.

Uue hooaja lõpuni tuleva aasta maikuus on plaanitud kaheksa muusikaõhtut. Need on kord kuus ja neis osaleb 30 muusikut.

Teine kontsert on 6. novembril Jaani kirikus. Aariaid maailmaklassika kuldvaramust, eesti autorite laululoomingut ja eesti rahvaviise džässiseades esitavad Hanna-Liina Võsa (vokaal), Lembit Saarsalu (saksofonid) ja Merle Kollom (orel).

Kolmas kontsert on 1. detsembril raekoja saalis. Igihaljaid džässi- ja svingimeloodiaid esitavad Lauri Liiv ja Jaan Willem Sibul ning Vanemuise keelpillikvartett.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles