Linnavolinik keeldus parkimisraha maksmast

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urbo Vaarmann (Eesti Keskerakond).
Urbo Vaarmann (Eesti Keskerakond). Foto: Margus Ansu / Postimees

Keskerakonda kuuluv Tartu linnavolikogu liige Urbo Vaarman parkis nädalavahetusel autonäitusel oma sõiduki tasulise parkimise alasse, kuid keeldus selle eest maksmast.


Motoshow’ projektijuhi Margus Kikkuli sõnul leidis juhtum aset laupäeval. «Meil olid tasulise parkimise sildid igal pool väljas. Samuti oli iga piletimüügi juures hoiatav silt, et parkimise eest maksmist kontrollitakse väljumisel, aga ta lihtsalt keeldus maksmast,» rääkis Kikkul.

Ta lisas, et linnavolinik oli nõudnud piletimüüjalt ürituse korraldaja kohalekutsumist. Lõpuks jättis ta oma volikogu liikme visiitkaardi kontrolöri juurde ja oli tahtnud, et talle tagasi helistatakse.

Märki ei märganud

Näitusel parkimist korraldanud turvafirma andmetel väitis volikogu liige, et kuna tegemist on linna maaga, siis on temal õigus seal tasuta parkida. «Ta sõitis kontrolörini, lasi akna alla ja ütles, et see on linna maa ja tema parkimise eest ei maksa. Lasi akna üles ja sõitis edasi,» meenutas intsidenti G4Si turvajuht Argo Raag.

«Täpselt nii see ei olnud, et ma ei tahtnud maksta. Ma ütlesin, et tahan rääkida korraldajaga, ja jätsin ka oma visiitkaardi,» ütles Vaarman ja väitis, et ta ei olnud kusagil märganud tasulise parkimise silte.

«Võib-olla seal tõesti oli, aga mul naine ka ei näinud ühtegi märki. Küsisin, kas see on linna maa, ja pärast helistasin ka linnavalitsusse. Jah, ma ei maksnud parkimise eest, aga kui inimene oleks tulnud välja, siis ma oleks nõus olnud selle raha maksma,» lisas ta.

Motoshow’ korraldajatele jäi aga voliniku protest arusaamatuks. «Ma ütlen ausalt, et meil ei ole aega messi ajal selliste asjadega tegeleda. See on eramaa. See on ASi Tartu Näitused maa ja kas meil on seal parkimine tasuta või tasuline, on meie enda otsustada,» rääkis Kikkul.

Ta viitas, et inimestele on jäetud valikuvõimalus. Kes tahab messikeskusele lähemale parkida, see peab ka maksma. «Aga siin ümber oli ju nii palju teisi võimalusi, kuhu oleks saanud oma auto jätta. Tervislik on tulla hoopis jalgsi või rattaga ja ei pea üldse parkima,» ütles Kikkul.

Põhimõtte küsimus

Volikogu liikme sõnul polnud küsimus 25 kroonis, vaid põhimõttes. «Ma käisin seal esimest korda üritusel, kus parkimine oli tehtud tasuliseks. Ja kui võtta kogu see näituse asi, siis ma ütlen, et ma olin seal sees kokku vaid kümme minutit,» lausus Vaarman ja andis sellega mõista, et näitus ei vastanud tema ootustele.

Mõni aeg peale ajakirjanikuga suhtlemist helistas Vaar­­man toimetusse tagasi ning lisas, et tal on plaanis volikogus tõstatada vastav teema.

«Ma nagunii tahan volikogus tõstatada küsimuse, mis puudutab suurürituste parkimist. Sageli on nii, et võetakse tasu, ilma et inimene teaks, mis ta selle eest saab. Ma tahan volikogus seda asja arutada,» rääkis ta.
Keskerakonda kuuluva Urbo Vaarmani tegevus jõudis viimati meediasse kevadel, kui ta sattus Maasika ööklubis konflikti ühe klubikülastajaga.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles