Tartus peetakse teaduslahingut

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mikroskoop.
Pildil mikroskoop. Foto: SCANPIX

Reedel peetakse Eesti Maaülikoolis Teaduslahingu superfinaali, kus võtavad mõõtu maakondlikes eelvoorudes parima tulemuse saanud 7. – 9. klasside võistkonnad.

Teaduslahingu projektijuht Kristi Parro rääkis, et see omapärane võistlus võtab kokku erinevad valdkonnad ja nõuab seeläbi õppeaineteüleseid teadmisi, vahendas maaülikooli teade. «Teaduslahingu eesmärk on näidata, et enam ei piisa pelgalt bioloogia- või füüsikateadmistest, vaid on vaja ka oskust neid teadmisi reaalsesse ellu rakendada.»

Superfinaalis võtavad õpilased mõõtu nelja käed-külge ülesande lahendamises. Pärastlõunal näeb võistkondade posterettekandeid, mille jaoks on finalistid kolme kuu jooksul uurinud oma kodukandi keskkonda.

Paralleelselt teaduslahingu superfinaaliga on avatud ka teaduskorrus, kus kahel korrusel tegutsevad õpitoad ja tehakse katseid. Teaduskorrusest võtavad osa Eesti parimad teaduse populariseerijad: Kolm Põrsakest, Rakett 69, TÜ teaduskool, Psühhobuss, TÜ loodusmuuseum, Teaduskeskus Ahhaa, MTÜ Robootikud, teadusteater „Teeme keemiat“, Eesti Teadusajakirjanike Selts, Tartu Observatoorium ja Loodusajakiri. Avastama ja uudistama on oodatud pisipõnnid, õpilased, tudengid, pered ja kõik huvilised.

Superfinaal ja Teaduskorrus on maaülikooli spordihoones (Kreutzwaldi 3). Teaduslahingut korraldavad Eesti Maaülikool ja noorteadlasi ühendav projekt «Elus teadus». Ürituse ajakava on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles