Lubadeta ja napsine naine rammis Tartus autoga eramu aeda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast põhjustas naisterahvas Tartus Rahu tänaval liiklusõnnetuse, milles inimesed kannatada ei saanud. Küll aga rikkus sohver auto ja aia, mis piiras üht kinnistut.

Õnnetus juhtus öösel kella poole kahe paiku, teatas Lõuna prefektuur. Volkswagen Passati roolis olnud 30-aastane Katrina sõitis teelt välja vastu maja aeda. Lisaks sõiduautole sai kahjustusi võrkaed ning hoovis olnud puu.

Politsei kontrollis autoroolis olnud naist ning selgitas välja, et juht oli alkoholijoobes. Ühtlasi puudus tal juhtimisõigus. Naine toimetati kuriteos kahtlustatavana arestimajja ning alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Politsei saatis kriminaalasja prokuratuuri kiirmenetluse korras. Lisaks alustati väärteomenetlust varalise kahjuga liiklusõnnetuse põhjustamise kohta.

Sündmuskohal töötanud patrullpolitseinikud jõudsid enda sõnul avariipaika mõne minutiga. Seal nägid nad autojuhti, kel olid tugevad tasakaaluhäired. Naine ja tema kaassõitjaks olnud mees selgitasid, et harjutasid tulevast autojuhti sõitma.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel märkis, et liikluses osalemiseks on kehtestatud mitmed reeglid selleks, et keegi ei saaks viga või hukka. Ühed olulisimad neist on kahtlemata autojuhi kainus ja juhiloa olemasolu.

Pähkel lisas, et liiklusseadus näeb ette karistuse ka sellele inimesele, kes lubas purjus ja loata juhi autorooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles