Karlova päevad kutsuvad avastama

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova päevade rongkäik.
Karlova päevade rongkäik. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest nädala lõpuni toimuvad Karlova päevad annavad taas võimaluse avastada linnaosas paiku, kuhu iga päev ei satu. Näiteks saab kiigata aedadesse ja külastada kodukohvikuid.

Selle aasta linnaosa päevadel on igal nädalapäeval oma teema. Karlova päevade korraldaja Maarja Aigro sõnul oli ideid väga palju, mistõttu otsustati välja valida kindlad teemad, et üritusi oleks lihtsam rühmitada.

Täna on keskkonnapäev. Muuhulgas hulgas räägitakse Tartu loodusmajas pikemalt linnaosa liiklusest ja parkimisest, õhtul aga saab lähemalt kuulda nahkhiirte elust. Homme on kunstipäev ja kõik tegevused käivad Tartu kunstikooli piirkonnas.

Aigro rääkis, et traditsioonilistest üritustest korraldatakse näiteks kolmapäeva õhtul rattatuur «Karlova ehe», selle käigus käiakse vaatamas maju, mida Karlova selts on sellel aastal tiitliga tunnustanud. Samal õhtul teeb giid Agnes Joala ekskursiooni «Nõukogudeaegne Karlova» ja räägib, mis toimus aastakümneid tagasi erinevates linnaosa hoonetes.

Neljapäeval peetakse Karlovas kohvikutepäeva. Kohvikud Anna Edasi, Ruta Juures, Karlova teatrikohvik ja sadamakohvik pakuvad lisaks maitsvatele roogadele ka kultuuriprogrammi.

Kulminatsiooniks on laupäeval Tartu loodusmaja ja loomemajanduskeskuse taga pargis peetav Karlova päev, mille juhatab sisse kell 11 Rebase tänava sadamast algav rongkäik.

Rongkäik kulgeb läbi Rebase, Jõe, Tolstoi ja Tähe tänava ning sellega oodatakse karlovlasi igal pool ühinema. «Inimesed võiksid kaasa võtta ka lipu, lindi või midagi toredat, et valmistada iseendale rõõmu ja et oleks lõbusam,“ ütles Aigro.

Peoplatsil korraldatakse terve päeva üritusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. Päeva jooksul saab osaleda laadal, kuhu võib igaüks ka ise müüma tulla. Lisaks on õpitoad nii suurtele kui ka väikestele ning muusikaprogramm kohalike ja mujalt kutsutud kollektiivide osavõtul.

Nädala vältel tegutseb Tähe 29 seinal kogukonnaraamatukogu, kust igaüks saab laenata raamatuid ja ka ise sinna omalt poolt juurde panna.

Karlova päevad 11.–17. maini

Esmaspäev – keskkonnapäev

Teisipäev – kunstipäev

Kolmapäev - rännupäev

Neljapäev – kohvikute päev

Reede – kirjanduspäev

Laupäev – Karlova päev,

rongkäik kell 11 Rebase tänava sadamast

Pühapäev – kontserdipäev

Lisainfo ja programm Karlova seltsi koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles