Osalejate muljeid 33. Tartu jooksumaratonilt

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Egert Virkunen.
Pildil Egert Virkunen. Foto: Kristjan Teedema

Täna toimus Otepäält Elvasse Tartu 33. jooksumaraton, mille lühemal (10km) ja pikemal (23km) distantsil startis kokku 4373 jooksjat ja kepikõndijat. Tartu Postimees küsis vahetult pärast finišisse saabumist osalejatelt muljeid.

Egert Virkunen

Foto: Kristjan Teedema

Mul oli neljas kord Tartu jooksumaratonil olla ja aeg jäi 2:13 kanti, millega ma pole üldse rahul. Varem on tulemus olnud mitukümmend minutit parem ehk kõvasti alla kahe tunni.

Ma käisin õppusel «Siil», kus saapad hõõrusid jalad ära. Jalad on veel sellest vigased, mistõttu oli raske joosta. Poole tee peal hakkasidki jalad tunda andma, aga mõtlesin, et pooleli jätta pole mõtet, ning võtsin rahulikult.

Järgmine nädal osalen Tartu kevadjooksul, kus proovin kiiremini joosta. Maratone olen ka läbinud, aga siiamaani pole need vigastuste tõttu eriti õnnestunud.

Ain Kivisild

Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel aastal tegin kepikõndi, aga jooksumaratonist olen osa võtnud kolm-neli korda. Aeg oli mul 1:53 – jooksin paremini kui lootsin. Hästi tuli välja, sai mõistusega joostud.

Ma taktikalist plaani ei teinud, aga mõtlesin, et hoian pulssi, et see ei hüppaks liiga kõrgele, ning proovisin hoida ühtlast tempot. Mõni aasta tagasi mõtlesin, et mina rohkem ei jookse, sest see on liiga kurnav, aga pärast tänast (eilset –toim) ma enam nii ei ütle.

Pikamaajooksuga olen tegelenud 1982. aastast ning selle aja jooksul maratone läbinud üheksa. Suvel tuleb kümnes Poolas ja sügisel jooksen Tartus maratoni.

Taru Valo

Foto: Kristjan Teedema

Olen teist korda jooksumaratonil ja see on üks parimaid jooksuüritusi. Rada oli väga hea, aga lõpus mul enam jõudu ei olnud. Mul oli eesmärk joosta vähem kui tund ja 55 minutit, selle ma ka saavutasin.

Kaks aastat tagasi, kui esimest korda jooksin, polnud ma varem nii pikka maad jooksnud. Minu aeg oli siis natukene üle kahe tunni. Esimesel korral oli üllatus see, et rajal tuleb läbida nii palju mägesid. Nüüd oskasin tõusude ja langustega arvestada: üles rahulikult joosta ja alla kiiremini.

Minu järgmine üritus on mai lõpus Stockholmi maraton. Otepää-Elva jooksumaraton oligi soojendus järgmiseks pikamaajooksuks.

Leons Seškens

Foto: Kristjan Teedema

Rada oli väga hea. Panin endale eesmärgi läbida see ajaga 1:45 ja sain sellega hakkama. Mul oli eelmisel aastal sama tulemus ja olen sellega väga rahul, kuid samas olen väsinud ka.

See on 12. kord Tartu jooksumaratonil. Lisaks jooksmisele võtan osa ka teistest neliksarja üritustest, nagu suusatamine ja rattasõit. Järgmine võistlus on mul sel nädalal Riias, kus jooksen poolmaratoni. Kuu lõpus osalen Tartu rattarallil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles