Otepäält startis Tartu jooksumaraton

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 11 sai lähte arvult 33. Tartu jooksumaraton. Hiljutiste vihmade järel võib rada olla kohati pehme, kuid Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses asuvasse finišisse on kiiremaid oodata arvatavalt kella 12:15 paiku.

Lisaks 23,4 km pikkusele põhidistantsile Otepäält Elvasse joostakse täna veel 10 km jooks, mis stardib kell 13 Tartumaa tervisespordikeskusest. Veerand tundi hiljem antakse lähe 10 km kepikõnnile. Tänastele üritustele on end kirja pannud 4301 inimest. Enne neid üritusi saavad oma jooksudel osaleda ka lapsed.

Põhidistantsil on favoriidiks mullune võitja ja selgi hooajal head vormi näidanud Roman Fosti. Tõenäoliselt pakub talle aga tugevat konkurentsi Eestis elav keenialane Ibrahim Mukunga. Nädal tagasi peetud Viljandi järvejooksul jäi nende duellis peale Fosti.

Nagu arvata oligi, läksid kaks meest kohe oma teed. Neljandal kilomeetril juhtisid jooksu Roman Fosti ja Ibrahim Mukunga. Neile järgnes väikese vahega umbes kümnemeheline grupp. Naistest näitasid parimat minekut Liina Luik ja Kaisa Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles