Tartumaa aasta ema on Eve Mardo

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa aasta ema Eve Mardo koos abikaasa Reinuga. Selja taga seisavad nende lapsed (vasakult)Kadri, Kert,  Karin ja Kaarel. Pildilt on puudu Kristjan.
Tartumaa aasta ema Eve Mardo koos abikaasa Reinuga. Selja taga seisavad nende lapsed (vasakult)Kadri, Kert, Karin ja Kaarel. Pildilt on puudu Kristjan. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Maanaitse Liit korraldas täna Tartu Ülikooli aulas emadepäeva sündmuse, kus hõigati välja 12 tubli naise nimed, kes kõik sobiksid kandma Tartumaa aasta ema tiitlit.

Tiitli pälvis Võnnus elav viie lapse ema Eve Mardo, kes on suurepärane ema ja väga hea agronoom, kasvatades kartuleid ja juurvilju ning marju, õunu ja ilutaimi. Kes on alati kohal ka küla talgutel, aitab korraldada valla spordivõistlusi ning on olemas siis, kui mõnel külainimesel on mure, mida tema suudab lahendada.

Teised Tartumaa emad, keda erinevaist valdadest täna esile tõsteti, olid Külvi Rebaste Kõrvekülast, Veele Kokk Alatskivilt, Rahel-Edith Peetsalu Ülenurmelt, Irma Drenkhan Kambjast, Airi Pärn Elvast, Ingrid Sukamägi Ilmatsalust, Reet Saksing Võnnust, Lille Reissaar Luunjast, Kristel Kuslap Kambjast, Airi Tuulemets Valgutast ja ämmaemand Siiri Põllumaa.

Aasta emast Eve Mardost saab pikemalt lugeda esmaspäeval ilmuvast ajalehest Tartu Postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles