Aasta parim naiskoor on Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor.
Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor. Foto: Lauri Kulpsoo.

Eesti Naislaulu Seltsi juhatuse otsusel valiti Aasta naiskooriks Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor, mille kunstilise käekäigu eest vastutavad peadirigendina Triin Koch ning koormeistrina Ene Ahven.


Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor on juba 65 aastat pidevalt tegutsenud kontsertkoor, mis võitis tiitli eelmise sündmusterohke hooajaga, mille sisse jäi nii edukas osavõtt Edvard Griegi nime kandvast rahvusvahelisest konkursist Norras Bergenis kui ka meeldejääv juubeli tähistamine kevadel, eraldi mainiti häälekandja U-Duur ja CD/DVD väljaandmist, vahendas ERR Uudised.

2003. aastal valis Eesti Kooriühing Triin Kochi Aasta nooreks dirigendiks ja 2009. aastal Aasta dirigendiks, järgmisel aastal toimuval noorte laulu- ja tantsupeol «Maa ja ilm» on ta neidudekooride liigijuht.

Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor on juba 65 aastat pidevalt tegutsenud kontsertkoor, koori esimeseks dirigendiks oli selle asutajana Richard Ritsing. Kõige kauem, aastail 1963 – 2005 oli naiskoori peadirigent Vaike Uibopuu, 2005. aastast seisab koori ees Vaike Uibopuu ja Kuno Arengu õpilane Triin Koch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles