Potsataja ja kirjakandja Petškin kohtusid oma looja Eduard Uspenskiga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnaraamatukogu saalis tulid täna vene lastekirjaniku Eduard Uspenski ette Potsataja, Prostokvašino küla kass, koer ja kirjakandja Petškin ning mõned teisedki tema teoste tegelased.

Suurem osa eeskavast, mida juhtis raamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Ädu Neemre, oli kanda Aleksander Puškini kooli lastel. Eeskava esimene number koosnes kupleedest, mille esitajad tantsisid ka vene tantsu ja lehvitasid rätikuid. Kahe lauluga krokodill Gena ja Potsataja animafilmist esinesid Miina Härma gümnaasiumi 6a klassi õpilased, saateks kaks balalaika moodi kõlanud ukulelet.

Kirjanik muheles saalis ja lõpuks astus ka ise lavale. Lapsed said kõvasti naerda, kui ta luges ette oma jutte ja luuletusi. Vahelduseks küsis ta, kas keegi teab anekdoote krokodill Genast ja Potsatajast. Pungil täis saalis tõusis ridamisi käsi.

Eduard Uspenski väisab Tartut kirjandusfestivali Prima Vista külalisena. Täna kell 18-20 saab tema stsenaariumi järgi valminud animafilme vaadata Tartu loodusmajas (Lille 10).

Reedel kell 16 on festivali kavas tema seminar «Professor Tšainikovi metsikud mõtted elust ja looduses», mis toimub dotsent Roman Leibovi juhtimisel Tartu ülikooli Philosophicumi (Jakobi 2) ringauditooriumis. Seminar on vene keeles, sünkroontõlkega eesti keelde.

Laupäeval kell 14 kohtub Eduard Uspenski lugejatega Tallinna keskraamatukogu suures saalis. Vestlust juhib kirjanik Igor Kotjuh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles