Kirjandusfestivali külastab valusa raamatu autor Leedust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuse elanikust leedu kirjanik Alvydas Šlepikas (49) jalutas eile Emajõe ääres ja sai teada, et klubi Atlantise nimi oli okupatsiooni ajal Kaunas, mis on tema kodumaa suuruselt teine linn.
Vilniuse elanikust leedu kirjanik Alvydas Šlepikas (49) jalutas eile Emajõe ääres ja sai teada, et klubi Atlantise nimi oli okupatsiooni ajal Kaunas, mis on tema kodumaa suuruselt teine linn. Foto: Kristjan Teedema

Eile avatud kirjandusfestival Prima Vista tõi teiste külaliste hulgas Eestisse leedu kirjaniku Alvydas Šlepikase, kelle raamat käsitleb väga valusat teemat. Jutt on sakslastest, kes vaevlesid Ida-Preisimaal pärast sõda lindpriina näljas.

Kui Alvydas Šlepikas oli Tartuga tutvunud ja lõunastanud, suundus ta Tiina Katteli saatel Lille mäele. Loodusmaja ja loomemajanduskeskuse pargis sekkus kirjandusfestivali Prima Vista avamisse väike vihm.

Leedulast, kes aastal 2004 avaldas novellikogu «Vihmajumal», see ei seganud. Paljud avamisele tulnud tartlased ja ka tema kolleegid Hispaaniast, Saksamaalt, Venemaalt, Rootsist ja mujalt pugesid vihmavarju alla, kuid Šlepikas ei pannud isegi keepi õlgadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles