Põllumajanduslik diislikütus hiilib taas autopaaki

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvitud diislikütust tanklad otse autodesse tankida ei luba. Küll aga kanistrisse ning paaki jõuab kütus juba näiteks kodus. Seadustest mööda vaatama sunnib inimesi ilmselt eriotstarbelise- ja tavalise diislikütuse suur hinnavahe.
Värvitud diislikütust tanklad otse autodesse tankida ei luba. Küll aga kanistrisse ning paaki jõuab kütus juba näiteks kodus. Seadustest mööda vaatama sunnib inimesi ilmselt eriotstarbelise- ja tavalise diislikütuse suur hinnavahe. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Auto töötab odavama erimärgistatud diislikütusega hästi, kinnitavad autojuhid. Suur osa sohvreid värvitud kütet siiski paaki valada ei julge, sest seda keelab seadus.


Politsei- ja piirivalveameti ning maksu- ja tolliameti ühisoperatsioon Viljandimaal tõestas, et eriotstarbelise diislikütuse kasutamine tavaautodes on siiski üsna levinud. Erimärgistatud diislikütuse kasutamist kontrolliti neljapäeval 473 sõidukist ning erimärgistatud diislikütuse kasutamine tuvastati 21 sõidukis, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall.

Seega võib odavama kuid keelatud kütuse kasutajate arv diiselmootoriga autoomanike seas läheneda viiele protsendile.

Viis ja pool tundi väldanud operatsiooni ajal kontrolliti kokku 1615 sõidukit ja avastati 41 rikkumist. Kinni peeti seitse alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, lisaks veel 13 liikluseeskirja rikkujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles