Esmaspäevast algab Tartus vene kirjanduse nädal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu. Foto: Margus Ansu.

Tartu linnaraamatukogus peetaval vene kirjanduse nädalal on nii eesti kui vene keelt kõnelevad raamatusõbrad oodatud kohtuma kirjanikega, kuulama autorilaulu, osalema kirjanduskohvikus ning soetama põnevaid venekeelseid raamatuid.


Viiendat korda teoks saava kirjandusnädala sündmused laienevad keskkogust ka Annelinna raamatukokku ja Tartu Vene lütseumi. Üritusi jagub nii lastele kui täiskasvanutele, kinnitas linnaraamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo.

Sel korral tutvustavad kirjandusnädala sees oma loomingut kaks kirjanikku. Luuletaja ja tõlkija Igor Kotjuhi autoriõhtu toimub 28. septembril linnaraamatukogu kohvikus. Eesti Kultuurkapitali 2009. aasta venekeelse autori preemia laureaat Andrei Ivanov kohtub lugejatega 29. septembril Tartu Vene lütseumis.

Raamatukogu kirjanduskohvikus on vaatluse all kevadel kirjandusfestivali Prima Vista külastanud Dmitri Bõkovi romaan «Mahakantud», tuntud vene kirjaniku, publitsisti ja kirjandusteadlase loomingust räägib Olga Einasto.

Kirjandusnädal algab 27. septembril noorteüritusega, mille külaliseks on vabakutseline ajakirjanik ja kollektsionäär Samuel Golomb. Nädala muusikaõhtu sisustavad tänavu laulja Sergei Bai ja flamenkotantsija Aleksandra Bobrova ning sündmustele paneb 2. oktoobril punkti perepäev Annelinna raamatukogus. Sealsamas saab vaadata ka Elizabeth Warneri fotonäitust «Vene küla briti silmade läbi».

Kirjandusnädala korraldaja Nadežda Gerjaki sõnul alustas ta viis aastat tagasi ettevõtmist seetõttu, et Tartus toimus vene keelt kõneleva või vene kirjandusest huvituva lugeja jaoks vähe üritusi. Tänaseks on kirjandusnädalast saanud traditsioon, mis toob ühte saali kokku nii eesti kui vene rahvusest kirjandushuvilisi.

Korraldajad on seadnud eesmärgiks vene kirjanduse ja Eestis elavate vene keeles kirjutavate autorite tutvustamise. Kõik üritused on osalejatele tasuta, täpse kava leiab raamatukogu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles