700 jalgratast said valgusti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepistatud jalgratas. Pilt on sümboolne.
Sepistatud jalgratas. Pilt on sümboolne. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul jagati autovaba nädala raames kesklinnas laiali 700 jalgratta tagatuld. Järele jäänud 300 rattavalgustit paigaldatakse ratastele laupäeval kesklinnas peetaval autovaba päeva üritustel.


Autovaba päeva tähistamine läheb täies mahus lahti laupäeval. Sel puhul täitub kesklinn jalgratastega ning kõigega, mis ratastega seondub, vahendas linnavalitsuse pressitalitus.

Peetakse rattalaata, väljanäitust ning oksjoni, kus igaüks saab soetada endale vajalikku, müüa maha või lihtsalt tutvuda omamoodi ratastega. Lisaks toimuvad samal ajal ka Tartu linna tervisepäeva üritused võimlemise, kepikõnni ja tervisekontrolliga.

Raekoja taha kerkib liiklusväljak, kus saab oma oskusi proovile panna ning ammutada uusi teadmisi testidest või väljakul sõiduoskusi lihvides. Demonstreeritakse ka kiivri vajalikkust ning spetsialistid vaatavad osalejate jalgrattad üle.

Samal ajal on Ülikooli tänav alates Poe tänavast autoliikluseks suletud.

Linnavalitsus kutsub linlasi ka arvamust avaldama turvalise ja keskkonnasäästliku liikumise võimaluste ja vajaduste kohta Tartu linnas.

Täpsemalt autovaba nädala ja ürituste kohta: http://www.tartu.ee/autovaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles