Aprilli algul ilmunud raamatule lisas inBoil aprilli lõpus topeltplaadi muusikaga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadiümbrise esiküljele on inBoili pildistanud tema poeg Max Rootsmäe.
Plaadiümbrise esiküljele on inBoili pildistanud tema poeg Max Rootsmäe. Foto: Repor

Muusikul ja kirjanikul inBoilil on olnud väga viljakas kuu. Aprilli esimesel nädalal ilmus tema esimene proosaraamat «Lorem ipsum» senise kolme värsivormis tekstidega raamatu kõrvale. Aprilli viimasel nädalal tuli välja tema helialbum «Isiklikult», mille esitluskontsert on 2. mail Genialistide klubis. Kahest plaadist koosnev komplekt on sisuliselt õhuline teater, kus inBoili muusikat teevad ansamblid InBoiler ja Jääboiler.

See õhuline teater esineb paljajalu asfaldil, kui puud ja puud on punased, ning siis on juba oma häda, kui mees tuleb koju ja suvetaevasse koguneb igavaid pilvi. Jalutades neljal noodil võib kuulata majakavahi puhkuselaulu ja haldjamälestust, milles punased kardinad varjavad saladust kahe tüdruku ja onu Oskari patusest mõttest.

Need kaks lauset koosnevad peaaegu ainult laulude pealkirjadest, nagu need on järjestatud albumi esimesele ja teisele plaadile. Kokku on esimesel 18 ja teisel 15 laulu, kusjuures kõigi nende sõnad ja viisid on inBoililt.

Albumi välja andnud Karel Boggens plaadiüllitusfirmast Hyper Records Estonia teatas, et inBoil valis plaatidele 33 laulu alates Jäääärega 1991. aastal lindistatud «Saladusest» ja «Punastest kardinatest» kuni InBoileriga aastal 2013 salvestatud «Rohesilmse vargani». Arhiividest tulid välja seniavaldamata versioonid Jääboileriga salvestatud lauludest «Telegramm», «Isale» ja «Noorkuu ootaja» ning InBoileri esitatud «Haldjamälestusest» ja «Majakavahi puhkuselaulust».

Kogumiku esitluskontsert toimub 2. mail Genklubis. Kell 22 astub lavale InBoiler koosseisus inBoil (laul), Meelis Unt (saksofonid), Karl Madis Pennar (kitarr), Indrek Mällo (bass) ja Tiit Kevad (trummid).

Keskööl algava järelpeo tõmbab Boggensi sõnul käima ansambel Würffel, kus tempot dikteerib hulgiandekas trummar Kaspar Kalluste, klahve vajutab Tarvi Kull ja solistina särab Rosanna Lints.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles