Rängas õnnetuses hukkus ajaloolane Indrek Paavle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolane Indrek Paavle.
Ajaloolane Indrek Paavle. Foto: Stanislav Moškov / Õhtuleht

Esmaspäeval hukkus Tartumaal toimunud liiklusõnnetuses ajaloolane Indrek Paavle.

Saatuslik õnnetus juhtus esmaspäeva õhtul veerand tundi enne kella 18 Tatra orust viis-kuus kilomeetrit Otepää suunas Kiisa mäel.

Indrek Paavlele (pildil) sõitis selja tagant otsa Ford Transiti väikebuss, mida juhtinud 29-aastast Taavit võis pimestada õhtupäike.

Tugevast löögist paiskus rattur põllule ning suri. Scotti võidusõiduratas jäi teepeenrale. Väikebussi hoog oli kiire, millest andis tunnistust rattaraami vahelt minema lennanud tagaratas, mis paiskus umbes 15 meetri kaugusele.

Veel kaugemale lendas ratta raamile kinnitatud pump ning kõige pikema teekonna õhus läbis vasaku jala rattaking. Ka joogipudel lebas õnnetuspaigast mitmeid meetreid eemal. Ehmatuse üle elanud väikebussi juht sai oma masina pidama alles paarsada meetrit kaugemal. Neljarattalisel oli purunenud kaitseraud ning küljest tulnud peegel.

Vigastusi juht ei saanud.

Jalgrattur kandis kiivrit,  kokkupõrke tagajärjel see mõranes. Juhtunu oli tänavune esimene surmaga lõppenud liiklusõnnetus Tartumaal. Täpsema hinnangu õnnetuse põhjustele annab  alustatud kriminaalmenetlus. Praeguseks on selge, et bussijuht oli kaine.

Täna valminud ekspertiisivastus kinnitas, et avariis hukkunud rattur oli kaine. Kaubikut juhtinud mehe juhtimiskogemus on üle 10 aasta pikkune ja rikkumisi ta toime pannud pole. Ka rattur ei ole politsei huviorbiiti sattunud, kinnitas Lõuna prefektuur.

Mullu juhtus Tartumaal 43 (Eestis kokku 186) kannatanutega avariid jalgratturi osalusel. Tänavu on Tartumaal juhtunud kolm avariid jalgratturiga, kus kaherattalise juht on saanud vigastusi. Kiisa mäel juhtunud liiklusõnnetus oli esimene jalgratturi hukkumisega lõppenud avarii sel aastal.

Indrek Paavle sündis aastal 1970, lõpetas 1998. a cum laude Tartu ülikoolis ajaloo eriala. Ta kaitses aastal 2003 magistrikraadi tööga teemal «Valla institutsioon Eestis 1940–1941» ning 2009. a doktorikraadi uurimusega «Kohaliku halduse sovetiseerimine Eestis 1940–1950».

Doktoritöö eest pälvis Paavle aastal 2010 Lennart Meri teadustöö auhinna. Indrek Paavle on töötanud Riigiarhiivis, Inimsusevastaste Kuritegude Uurimise Eesti Sihtasutuses ja Eesti Mälu Instituudis.

Teda jäid leinama abikaasa ja kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles